2019-02-19 23:13


PNL a depus PLÂNGERE PENALĂ împotriva lui Liviu Dragnea. Care e ACUZAȚIA

 |  18:40
PNL a depus PLÂNGERE PENALĂ împotriva lui Liviu Dragnea. Care e ACUZAȚIA

PNL a depus miercuri, Parchetul general, o plângere penală împotriva președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pe care îl acuză de abuz în serviciu pentru că a refuzat convocarea, luna trecută, a unei sesiuni extraordinare pe tema pestei porcine africane și a reprimării violente de către jandarmi a mitingului din 10 august.

Plângerea penală a fost semnată de deputații PNL, Raluca Turcan și Dan Vâlceanu.

Liberalii arată că cererea de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaților a fost făcută ”în scopul de interes public al clarificării aspectelor cu conotație negativă deduse din modul defectuos în care s-a realizat activitatea de prevenire și combatere a pestei porcine africane ceea ce a determinat omorârea tuturor suinelor aflate în gospodăriile cetățenilor din zonele în care a fost identificată pesta porcină africană. De asemenea, sesiunea parlamentară extraordinară era necesar a fi convocată pentru a clarifica evenimentele cu impact negativ în societate generate de reprimarea manifestației pașnice din Piața Victoriei, desfășurată în data de 10 august a.c.”.

PNL explică faptul că Dragnea și-a exercitat funcția de președinte al Camerei Deputaților cu excepția zilei de 20 august, când a fost luată decizia de respingere a solicitării opoziției de convocare a sesiunii extraordinare.

În plângerea penală depusă la Parchetul general, liberalii subliniază faptul că ”prin neîndeplinirea actului de convocare a sesiunii parlamentare extraordinare”, Dragnea se face vinovat de infracțiunea de abuz în serviciu, încălcând legislația primară, respectiv legea 96/2006 privind statutul senatorilor și deputaților, așa cum prevede decizia Curții Constituțională.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-09-05

TAGURI: pnl, plangere penala, liviu dragnea, parchetul general, abuz in serviciu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ADOLF DRAGNEA
05 Sep 2018

MAI AI DOAR CITEVA ZILE TARANOIULE SCIRBOS ...
ANONIM
05 Sep 2018

Astazi Iohannis vazand ca nu poate igenunchea guvernul i a spus lui lazar sa scoata dosarul doamnei Dancila Justitia este independenta URA ,URA,URA Traiasca nazistul sef URA URA URA !!!!!!
ADOLF NAZISTUL JOHANUS
05 Sep 2018

Scarba johanus a capiat
@ANONIM
06 Sep 2018

INVATA SA SCRII IDIOTULE , DUPA AIA PUPA-L IN CUR PE IOHANNIS .
MACACPEDRAC-NEA
06 Sep 2018

DE FAPT , CAM TOATA TARA … ROMANII S-AU SATURAT DE FATA LUI DE TARAN HOT , PLINA DE BUBOAIE SI CU MUSTATA DE TRACTORIST REDUS MENTAL . LA PUSCARIE CU TINE JAVRA SCIRBOASA .
MUIE PSD
06 Sep 2018

LA ZDUP CU INFRACTORUL!
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...