2019-03-24 03:36


Poliția judiciară fiscală, o nouă structură pregătită de Guvern

 |  18:14
Poliția judiciară fiscală, o nouă structură pregătită de Guvern

În mai multe unități ale Parchetului, Executivul vrea să înființeze în acest an structuri de poliție judiciară fiscală. Se dorește, astfel, mărirea puterii procurorilor în combaterea evaziunii fiscale, anunță Profit.ro.

"Este avuta in vedere constituirea, in cadrul unor unitati de Parchet, in functie de competenta materiala in domeniul cercetarii evaziunii fiscale, a unor structuri de politie judiciara care sa sprijine in mod direct si nemijlocit procurorii in demersul lor specific.

In acest fel, vor fi asigurate resursele necesare unitatilor de Parchet pentru instrumentarea cauzelor de evaziune fiscala, cu respectarea confidentialitatii cercetarii si urmaririi penale", se arata intr-un document citat de Profit.ro.

Guvernul asteapta la acest moment ca Ministerul Justitiei sa vina cu un plan pentru infiintarea unor astfel de structuri.

"Vreau sa eficientizez activitatea. Pornesc de la un model care functioneaza, DNA, si care are propria sa politie judiciara. Intre 2000 si 2004, in perioada negocierilor pentru aderare, am avut asemenea discutii si n-am reusit sa reglam situatia. Nu e usor, este un subiect care creeaza mari sensibilitati, dar avem un model functional - DNA", a declarat atunci ministrul Raluca Pruna pentru Revista 22.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-23

TAGURI: guvern, ministrul justitie, politia judiciara fiscala
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...