2017-01-22 05:37

EVENIMENT


Poliţia concediilor medicale, pusă pe liber

 |  21:00
Poliţia concediilor medicale, pusă pe liber

Controalele la domiciliu pentru persoanele care se află în concediu medical ar putea fi eliminate, potrivit unei propuneri a deputaţilor. Oficialii CNAS susţin că nu ar fi o decizie bună, în timp ce reprezentanţii sindicatelor sunt de părere că ordonanţa care impunea controalele era „o aberaţie”.

Deputaţii de la Comisiile de muncă şi sănătate au propus respingerea Ordonanţei de Urgenţă care prevedea verificarea la domiciliu a persoanelor aflate în concediu medical, dar şi amenzi de până la 10.000 de lei pentru medicii care eliberează certificate de concediu ilegale.

Oficialii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) sunt de părere că aceste verificări nu ar trebui eliminate. „De când a intrat în vigoare această ordonanţă, numărul persoanelor care au solicitat concedii medicale a scăzut cu 30%, ceea ce este foarte mult. Astfel de controale la domiciliu se realizează şi în alte state europene, cel mai apropiat de noi fiind Grecia. Acolo, astfel de măsuri se iau de ani buni. Nu noi am inventat roata”, ne-a declarat directorul general al CNAS, Dorin Ionescu.

De partea cealaltă, sindicaliştii din Sănătate aplaudă iniţiativa deputaţilor de la elimina verificările la domiciliu pentru concediile medicale. „Foarte bine că vor să elimine controalele la domiciliu. Este o tâmpenie. Niciodată nu se putea aplica aşa ceva. Dacă o persoană suferă un accident vascular cerebral, este nevoie de un concediu de 30 de zile. În această perioadă i se recomandă şi recuperare în regim ambulatoriu. Ce să facă omul dacă are programare şi vine controlul? Să scrie pe uşă plecat la recuperare? Nu poţi să întârzii la recuperare sau să iei o reţetă. Cei care vor să fure în ţara asta, fură în continuare. Prin această măsură au de suferit tot oamenii corecţi”, ne-a declarat vicepreşedintele Sanitas, Denisa Popovici.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image