2019-03-21 11:57


Politicienii, de Ziua Imnului Naţional. DECLARAȚIILE lui Iohannis și Dăncilă

 |  12:08
Politicienii, de Ziua Imnului Naţional. DECLARAȚIILE lui Iohannis și Dăncilă

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, cu prilejul Zilei Imnului Naţional, un mesaj în care spune că Imnul este unul dintre simbolurile fundamentale ale statalităţii, independenţei, suveranităţii şi unităţii naţionale, alături de Drapel, Stema de stat şi Sigiliu. Preşedintele mi afirmă că acum este un bun prilej de a reînnoi angajamentul nostru pentru consolidarea unei Românii puternice, europene şi de a ne reafirma ataşamentul faţă de principiile democraţiei şi statului de drept. Premierul Viorica Dăncilă susţine, cu ocazia Zilei Imnului Naţional, că "Deşteaptă-te, române" le-a insuflat curaj românilor în multe momente istorice şi i-a mobilizat pe cei care, la 1 decembrie 1918, s-au adunat pe Câmpia Libertăţii de la Alba-Iulia. Ea mai spune că Imnul “ne emoţionează ori de câte ori îl auzim ca o încununare a succeselor compatrioţilor noştri”.

„Astăzi, 29 iulie, celebrăm Imnul Naţional, unul dintre simbolurile fundamentale ale statalităţii, independenţei, suveranităţii şi unităţii naţionale, alături de Drapel, Stema de stat şi Sigiliu. Zilele Revoluţiei de la 1848 au consfinţit intonarea pentru prima dată, pe linia melodică a compozitorului Anton Pann, a versurilor poemului patriotic compus de Andrei Mureşanu. Cântecul a avut un rol important în redeşteptarea speranţei de mai bine şi a demnităţii colective în momentele-cheie ale istoriei româneşti – Războiul de Independenţă, Primul şi al Doilea Război Mondial şi Revoluţia din decembrie 1989, ceea ce a justificat pe deplin opţiunea alegerii sale ca imn naţional, în anul 1990.", a transmis Klaus Iohannis într-un mesaj citat de News.ro.

Preşedintele afirmă că, la 100 de ani de la Marea Unire, Ziua Imnului Naţional reprezintă un bun prilej  de a reînnoi angajamentul nostru pentru consolidarea unei Românii puternice, europene şi de a ne reafirma ataşamentul faţă de principiile democraţiei şi statului de drept.

"Sunt convins că Imnul Naţional, prin mesajul său vibrant, va continua să inspire unitate şi solidaritate în jurul valorilor pe care s-a construit România modernă: libertate, dreptate, pluralism politic şi respect faţă de lege", se mai arată în mesajul acestuia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-29

TAGURI: Ziua Imnului Naţional, iohannis, dancila
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CE PRESEDINTE?UN HOT ANTIROMAN
29 Iul 2018

Alogenule infatuat , o sa ti dispara infatuarea cat de curand !palmier sterp ce esti!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
29 Iul 2018

dar maimuta asta tiganka vopsita a lui Drac-nea nu e tot adusa de ploaie din bangladesh?nici macar nu stie limba romana
ANONIM
29 Iul 2018

Sa intelegem ca iohannusul este adus de ploaie din Banglades?! Este adus de ploaie de statul paralel,statul mafiot al lui CHIORUL Basescu Statul paralel are in program o campanie de denigrare a premierului ROMANIEI de aia este mafiot cu slugi infiltrate in presa ca sa debiteze dazinformari Doamna Dancila nu are diploma copy paste cum au cei din statul paralelDoamna Dancila este denigrata zilnic de o parte bolnava si frustrata a presei de niste indivizi drogati si bolnavi cu boli de mansardaTu postac platit de statul paralel cu state vechi in denigrari cu state vechi de boala mintala vei sfarsi cu o artera pocnita in capu ti bolnav Trateaza te daca mai ai ce trata!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
29 Iul 2018

@ANONIM......boule vezi ca nu esti deloc "ANONIM"pe internet si foarte multi procurori ar fi tare curiosi cine se ocupa cu producerea de morti cu artera pocnita precum procurorul PANAIT si multi altii asasinati cu arme cu radiatii de voi,teroristii lui GHITZA si DRAGNEA....asa ca scrie....nici o poblema.....o sa dai la declaratii pana o sa albesti si nu mai scapi de puscarie pana ai sa mori
TRATEAZA TE BAI BOULE!
29 Iul 2018

VAD ca delirezi si ameninti bai mafiotule
IN PRIVINTA INFATUATULUI
29 Iul 2018

Daca voi mai vota vreodata candidatii la presedentie si va fi Iohannis si oricine altcineva (poate fi si printesa LYA)apai eu as vota cu acel altcineva In primul rand deoarece am vazut ca Iohannis judeca greu ,nu intelege ce se intampla ,nu poate da un raspuns pe loc Daca la altii o hotarare poate fi data pe loc ,la acest om dureaza si 3 luni .pentru ca el greu intelege si greu se exprima si este mereu in ceataOri el este totusi presedintele tarii
@JIGODIA ANONIM
30 Iul 2018

BAI COPROFAGULE NU I-TI AJUNGE CITE SCATOALCE IEI ? DISPARI IDIOTULE .
MA PIS PE#
30 Iul 2018

Ma pis pe neo nazisti!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...