2017-01-21 00:03

EVENIMENT


Poliţist de la Rutieră, condamnat pentru trafic de influenţă

 |  19:27
Poliţist de la Rutieră, condamnat pentru trafic de influenţă

Un ofiţer de poliţie judiciară de laBrigada Rutieră Bucureşti, judecat pentru că cerut mită 2.000 de euro pentrusoluţionarea favorabilă a unui dosar în care o persoană era acuzată deconducerea în stare de ebrietate pe drumurile publice, a fost condamnatdefinitiv la doi ani de detenţie.

Pe 22 noiembrie 2010, procurorii dincadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Bucureşti au trimis-o în judecată, înstare de arest preventiv, pe Claudia Dumitrescu, ofiţer de poliţie judiciară încadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Brigada RutierăBucureşti, sub acuzaţia de trafic de influenţă. Înalta Curte de Casaţie şiJustiţie a menţinut pedepsa aplicată de Curtea de Apel Bucureşti (n. Red. – doiani de închisoare cu executare), stabilind deducerea din pedeapsă a perioadeide reţinere şi arestare, începând cu 2 noiembrie 2010.

Potrivit rechizitoriului DNA, încursul lunii ianuarie 2010, inculpata Dumitrescu Claudia, ofiţer de poliţie încadrul DGPMB-Brigada Rutieră, ar fi pretins şi a primit suma de 2.000 euro dela un agent de poliţie (denunţător în cauză) pentru a o remite unui alt ofiţerde poliţie din cadrul aceleiaşi instituţii, care să soluţioneze favorabil undosar penal în care o persoană era cercetată pentru conducere pe drumurilepublice având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

În vederea confiscării sumei de 2.000de euro pretinse şi primite, procurorii au dispus instituirea sechestruluiasigurător asupra unui autoturism aparţinând inculpatei Dumitrescu Claudia. În2 noiembrie 2010, Curtea de Apel Bucureşti a dispus arestarea preventivă aClaudiei Dumitrescu, pe termen de 29 de zile. Pe 26 ianuarie 2011, Curtea de ApelBucureşti a decis condamnarea la doi ani de închisoare. Direcţia Naţională Anticorupţiea formulat recurs, care a fost respins, joi, 19 mai 2011, de către Înalta Curtede Casaţie şi Justiţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-01-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image