2017-01-23 14:51


Poliţist luat ca din oală de DGA după ce a încasat 400 de euro marcaţi

 |  19:42

Un agent-şef de poliţie din cadrulDirecţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 3 a primitmandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru trafic de influenţă,după ce a pretins 500 de euro de la o persoană pentru a-i obţine o soluţiefavorabilă într-un dosar.

Anchetatorii spun că, pe 10 mai,agentul de poliţie Petrică Buţulan a pretins denunţătorului suma de 500 de europentru a-şi folosi influenţa astfel încât să obţină o soluţie favorabilăîntr-un dosar penal în care este cercetat fiul denunţătorului pentru conducerea unui autoturism fără a avea permis de conducere.

Poliţistul a primit miercuri suma de 400de euro, urmând ca o parte din bani să-i dea unui ofiţer din cadrul Secţiei 3Poliţie biroul Cercetări Penale şi unui procuror din cadrul Parchetului de pelângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti în vederea obţinerii soluţiei favorabileîn dosar. Fiul denunţătorului se afla deja în arest pentru o tâlhărie.

Poliţistul a fost prins în flagrant delictde procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de Combatere aCorupţiei, care în baza competenţei materiale stabilite sub coordonarea procurorilorParchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au delegat lucrătorii de poliţiejudiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Anticorupţiepentru Municipiul Bucureşti să desfăşoare activităţi procedurale în cauză,aceştia derulând activităţi investigative şi înainte de realizarea flagrantuluiîn baza solicitării DNA.

Faţă de agentul-şef de poliţie PetricăBuţulan procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti a luat măsurareţinerii pentru 24 de ore pentru săvârşirea infracţiunii de trafic deinfluenţă, iar Tribunalul Bucureşti a admis ieri propunerea de arestarepreventivă a acestuia pentru 29 de zile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-10-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image