2017-01-17 09:06

EVENIMENT


Poliţist în România, hoţ în Suedia

 |  21:00
Poliţist în România, hoţ în Suedia

O bandă de români a furat mii de litri de motorină din benzinării suedeze. Liderul grupării era un poliţist român.

Potrivit anchetei derulate de poliţiştii suedezi, cei şase hoţi au adus din ţarăchiar şi un autocamion, pentru a putea transporta în voie motorinafurată.

Cei şase au fost arestaţi, rând pe rând, între 16 ianuarie şi 5 februarie. Ultima lovitură dată de aceştia a avut loc la o benzinărie a companiei Preem, situată în oraşul Mariestad, din sudul Suediei, prilej cu care banda a izbutit să fure aproximativ 1.200 de litri de motorină. Spărgătorii preferau benzinăriile din localităţi ceva mai izolate, acolo unde nu exista personal de deservire(clienţiialimentează singuri pe bază de card de credit). Cei şase au fost arestaţi graţie vigilenţei unui paznic al unei firme situate vizavi de benzinăria jefuită. Acesta a anunţat poliţia că a observat, în noaptea furtului, un camion cu numere româneşti părăsind benzinăria, ba chiar i-a notat şi numărul de înmatriculare. Camionul a fost dat în urmărire şi găsit imediat de o patrulă de poliţie. În el seaflau patru români, dar şi aproximativ 2.000 de litri de motorină. Cei patru a fost reţinuţi şi apoi arestaţi. La audieri, unul dintre ei a divulgat identitatea celorlalţi doi complici, aflaţi şi ei pe teritoriul Suediei. Aceştia au fost prinşi în aceeaşi zi.

Organizare de tip comando

Surpriza cea mare a venit atunci când anchetatorii suedezi au stabilit că şeful bandei de hoţi, un bărbat trecut de 40 de ani a cărui identitate nu a fost divulgată, esteangajat al Poliţiei Române. „Cred că şi încă doi sau trei dintre ceilalţi sunt sau au fost fie poliţişti, fie militari. Organizarea bandei mă face să cred asta. Aveau unelte speciale cu care spărgeau benzinăriile şi furau motorină, pompe foarte puternice, furtunuri speciale, staţii de emisie-recepţie cu ajutorul cărora comunicau între ei şi altele. Un adevărat grup de comando. Am fost trist să constat că îl conducea un poliţist”, a declarat ziarului „Expressen“ Jonnie Hagg, comisar al Poliţiei Criminale din oraşul Mariestad.

Deşi şeful bandei nu şi-a recunoscut faptele, tovarăşii săi de hoţii au recunoscut că au participat la mai multe furturi de motorină, dar şi la furtul a nouădrujbe.

Potrivit surselor noastre, poliţistul se numeşte Marian Radu, are 51 de ani şi este agent de ordine publică la Secţia 4 Poliţie din Craiova. El a fost pus la dispoziţia conducerii IPJ Dolj. Aceleaşi surse ne-au declarat că poliţistul plecase în Suedia la începutul lunii decembrie, după ce i-a fost aprobat un concediu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-18

TAGURI: politist roman, suedia, hotComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image