2017-01-19 02:30

EVENIMENT


Poliţişti de frontieră, achitaţi pentru furtul unor baxuri de ţigări de contrabandă confiscate

 |  18:36
Poliţişti de frontieră, achitaţi pentru furtul unor baxuri de ţigări de contrabandă confiscate

Zecepersoane, între care şase ofiţeri şi subofiţeri de la Punctul de Trecere aFrontierei Bechet (Dolj), trimise în judecată în 2009, după ce au fost acuzatecă au sustras 2.000 de baxuri cu ţigări de contrabandă din două transporturiconfiscate în vamă au fost achitate de Curtea de Apel Craiova.

JudecătoriiCurţii de Apel Craiova au dispus, în urmă cu două zile, achitarea unui grup dezece persoane trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curteade Apel Craiova într-un dosar de furt şi amendarea unora dintre ei cu amendăadministrativă de 1.000 lei, sentinţa nefiind însă irevocabilă, ci putând fiatacată cu recurs de către procurorii Parchetului Curţii de Apel Craiova,transmite corespondentul Mediafax.

Îngrupul de zece persoane trimise în judecată în 2009 se află doi ofiţeri şipatru subofiţeri ai Poliţiei de Frontieră din Punctul de Trecere Bechet (Dolj).

Astfel,după ce au amânat pronunţarea de trei ori, magistraţii Curţii de Apel Craiovaau dispus achitarea inculpatului comisar-şef Florin Nicuşor Nicula, adjunctulşefului PTF Bechet de la acea vreme, pentru infracţiunile de complicitate lafurt şi furt calificat, precum şi determinare, înlesnire sau ajutare lasăvârşirea infracţiunii de fals intelectual.

Conformportalului instanţelor din România, instanţa de judecată l-a achitat şi pesubcomisarul Ioan Liviu Ghiorghiţă pentru infracţiunile de furt calificat,complicitate la furt calificat şi uz de fals, instanţa aplicându-i inculpatuluio amendă administrativă de 1.000 lei.

AgenţiiIon Glăvan, Nicu Osiceanu, Ştefan Diaconu şi Eleodor Cojocaru au fost achitaţipentru acuzaţiile de furt, furt calificat şi determinare, înlesnire sau ajutarela săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. Cei patru agenţi s-au ales cuamendă administrativă în valoare de 1.000 de lei.

Deasemenea, în acelaşi dosar au mai fost achitaţi Petre Mişu Stângaciu şi FloreaStângaciu, pentru furt şi furt calificat, iar Ionel Stângaciu şi Sanda Stângaciupentru complicitate la furt şi furt calificat. Cei patru au fost însă amendaţide instanţă cu 1.000 lei.

Sentinţanu este irevocabilă, putând fi atacată cu recurs de procurorii Parchetului depe lângă Curtea de Apel Craiova.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image