2017-01-17 11:37

EVENIMENT


Poliţişti şi irakieni, cercetaţi pentru evaziune fiscală şi trafic de ţigări

 |  20:16
Poliţişti şi irakieni, cercetaţi pentru evaziune fiscală şi trafic de ţigări
Un poliţist,un ajutor de şef de post şi doi cetăţeni irakieni se află printre cele 35 depersoane reţinute de procurorii Parchetului Tribunalului Argeş în dosarul deevaziune fiscală şi trafic de ţigări, au declarat, ieri, reprezentanţiiinstituţiei. Procurorii ParchetuluiTribunalului Argeş şi reprezentanţii Poliţiei Judeţene au declarat, într-oconferinţă de presă, la Piteşti, că printre cele 35 de persoane reţinute seaflă un poliţist, ajutorul de şef de post din comuna Deta (Timiş), doi cetăţeniirakieni cu domiciliul în Bucureşti şi membrii familiei unei poliţiste de laPoliţia oraşului Mioveni.

Potrivitpurtătorului de cuvânt al Parchetului Tribunalului Argeş, judecător IolandaDrăguţ, persoanele în cauză vor fi prezentate în cursul zilei de miercurimagistraţilor argeşeni cu propunere de arestare preventivă. "Printre ceireţinuţi este ajutorul-şef de post din comuna Deta, judeţul Timiş, şi doicetăţeni irakieni, rezidenţi în Bucureşti. Cei 71 de învinuiţi sunt 14 dinArgeş, 21 din Piteşti, 22 din Bucureşti, trei din Olt, iar ceilalţi sunt dinalte judeţe", a declarat procuror Iolanda Drăguţ. De asemenea, şefulInspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, comisar-şef Dan Nicolae, a confirmatcă printre persoanele reţinute pentru 24 de ore pe baza de ordonanţă sunt şimembrii familiei unei poliţiste de la Poliţia oraşului Mioveni, refuzând săprecizeze însă cine sunt aceştia.

Ordonanţe dereţinere

Până la ora închideriiediţiei, toate cele 35 de persoane reţinute au fost aduse la Tribunalul Argeş,unde urmau să apară în faţa magistraţilor, care vor analiza propunerile dearestare preventivă pentru 29 de zile. Procurorii Parchetului TribunaluluiArgeş au încheiat, miercuri dimineaţă, audierile celor 71 de învinuiţi îndosarul de evaziune fiscală şi trafic de ţigări şi au emis ordonanţe dereţinere pentru 24 de ore pe numele a 35 de persoane, acestea fiind duse înarestul Poliţiei Judeţene Argeş. Cele 71 de persoane suspectate de contrabandăcu ţigări au fost ridicate în urma unor descinderi făcute, marţi dimineaţă, lalocuinţe din Capitală şi din judeţele Argeş, Giurgiu, Dâmboviţa, Dolj, Olt,Ilfov, Galaţi, Maramureş, Suceava, Arad şi Timiş.

75 depercheziţii

"Înacest caz sunt cercetaţi 71 de învinuiţi din Argeş şi din alte judeţe, pentruactivităţi infracţionale constând în contrabandă cu ţigări şi comercializareailegală a acestora în perioada august 2010-februarie 2011", declara, marţidupă-amiază, prim-procurorul Parchetului Tribunalului Argeş, Daniel FlorinVişan. La acţiunile coordonate de procurorii de la Parchetul Tribunalului Argeşau luat parte peste 700 de lucrători ai Inspectoratului de Poliţie al JudeţuluiArgeş, ai Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, DirecţieiOperaţiuni Speciale şi Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrulInspectoratului General al Poliţiei Române, Serviciului Român de Informaţii,Serviciului Special de Intervenţie Rapidă şi efective ale Jandarmeriei Române.În urma celor 75 de percheziţii domiciliare făcute în unsprezece judeţe dinţară şi în Capitală, au fost ridicate peste 300.000 de pachete de ţigări decontrabandă, importante sume în lei şi valută, echivalentul a peste o jumătatede milion de lei şi au găsit în locuinţele unora dintre suspecţi pistoale cuşocuri electrice, arme albe, arme de foc, girofaruri şi sirene care creauaparenţa de autenticitate.

Anchetăseparată de dosarul “vămilor”

Anchetatoriiprecizează că dosarul instrumentat de procurorii Parchetului Tribunalului Argeşeste separat de cel în care sunt vizaţi vameşi şi poliţişti de frontieră de lavămile Stamora Moraviţa (Timiş) şi Naidăş (Caraş-Severin), unde în urmă cu douăzile au avut loc, de asemenea, descinderi şi percheziţii. În acest caz suntsuspectaţi de luare de mită şi înlesnire a traficului de ţigări aduse dinSerbia zeci de angajaţi ai celor două vămi, care au fost aduşi la Bucureşti cuelicoptere ale MAI pentru a fi audiaţi de procurorii DNA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image