2017-01-20 22:25

EVENIMENT


Polițiștii corupți, ajutați de taximetriști

 |  21:00
Polițiștii corupți, ajutați de taximetriști

Tribunalul Bucureşti a decis, ieri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a 15 poliţişti de la Secţiile 1 şi 3 din Bucureşti, decizia fiind luată într-unul dintre cele două dosare aflate la această instanţă. Propunerea de arestare preventivă privindu-i pe alţi 14 poliţişti a fost judecată într-un al doilea dosar în care judecătorii nu luaseră o decizie la ora închdierii ediției.

Unii dintre agenţi aveau ca informatori taximetrişti care îi anunţau când lăsau prostituatele la hoteluri, pentru ca polițiștii să poată veni să le ceară taxele de protecţie, potrivit declaraţiei unui martor cu identitate protejată.„Mai mulţi agenţi din cadrul Biroului de Ordine Publică pretindeau şi primeau diferite sume de bani de la conducătorii auto pe care îi depistau în trafic conducând autoturisme ce aveau inspecţia tehnică periodică expirată. Precizez că agenţii de poliţie în cauză sunt: Eugen Ionescu, Petre Pomoagă, Alin Marin Constantinescu, Eduard Elaşcu, Sebastian Ioana, Răzvan Dumitru, Dan Ungureanu, Dănuţ Năstase, Florin Dumitru şi Ovidiu Popa. Totodată, precizez că aceștia, în timp ce efectuează serviciul pe schimbul trei, respectiv între orele 22.00 şi 6.00, pretind şi primesc diferite sume de bani de la prostituatele ce frecventează hotelurile .... pentru a nu le sancţiona contravenţional. Declar că sumele solicitate sunt cuprinse între 50-100 de lei de persoană, bani pe care îi primesc în teren, fără a mai proceda la conducerea persoanei depistate la sediul secţiei”, susține martorul.

Anchetatorii au montat tehnică audio-video în maşinile de serviciu ale agenţilor de la Secţiile 1 şi 3 din Capitală pentru a putea surprinde momentele în care aceştia luau bani pentru a nu-şi exercita atribuţiile, toate acestea devenind probe la dosarul de corupţie.

Procurorii arată că agenţii lucrau în echipă, având "roluri" bine stabilite. "Semnificativ este faptul că poliţiştii aflaţi în tură acţionează ca o «echipă», în sensul că fiecare joacă un «rol» care se completează foarte bine cu ale celorlalţi (de exemplu: «hai să-l ajutăm pe domnul» sau «ce facem, colegul»)", notează procurorii.

Agentă sub acoperire, dezbrăcată de unul dintre polițiști

Doi poliţişti de la Secţia 3 de Poliţie au supus o femeie, investigator sub acoperire al DGA, la violenţe fizice şi psihice "extrem de crunte şi grave", pentru a o determina să declare că practică prostituţia şi pentru că a refuzat să le dea mită, spunându-i: "Îţi trag o bucată de cazi în cap aici".

Potrivit procurorilor, în noaptea de 8 iunie 2011, între orele 22.45 şi 5.45, Dan Ungureanu şi Laurenţiu Nicolae Popină au reţinut-o pe "Irina Nistor" (numele de cod al ofiţerului DGA) pentru că aceasta a refuzat să le dea banii ceruți. După ce i-au spus că o vor conduce la secţia de poliţie pentru a o sancţiona contravenţional pentru practicarea prostituţiei, la Secţia 3 aceştia au reţinut-o pe “Irina Nistor” fără ca împotriva acesteia să fi fost luată o măsură preventivă.

"În această perioadă, Ungureanu Dan a încătuşat martora pentru câteva minute, refuzându-i constant dreptul de a contacta un avocat, durata îngrădirii libertăţii fizice a martorei neputând fi justificată în mod rezonabil prin natura faptei şi a sancţiunii aplicate", notează procurorii.

De asemenea, "Irina Nistor" a fost sancţionată printr-un proces-verbal în care Dan Ungureanu a menționat date nereale, reţinând că aceasta a fost depistată acostând persoane în scopul întreţinerii de relaţii sexuale şi menţionând în mod fals că aceasta recunoaşte fapta comisă.

În aceeaşi seară, poliţistul Andi Marius Ionescu a percheziţionat-o pe "Irina Nistor", aceasta fiind dezbrăcată până la piele.

"Ionescu Andi Marius s-a comportat abuziv cu martora Irina Nistor efectuându-i o percheziţie corporală cu încălcarea normelor procedurale, care prevăd efectuarea acestui act de către o persoană de acelaşi sex cu cea percheziţionată, ocazie cu care a dezbrăcat-o complet, smulgându-i îmbrăcămintea şi lenjeria intimă", se mai arată în referatul procurorilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-11

Mai multe imagini:
Polițiștii corupți, ajutați de taximetriști
zoom

TAGURI: politisti corupti, taximetristi, agentaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

UN OM
12 Ian 2012

Pe timpul lui Ceausescu,te cauta si in cur sa vada daca nu ai dintii.Nu mai vorbim de verificarile in teren asupra viitorului candidat.Acum,ajung toti neispravitii in rindurile MAI.

Adauga un comentariu

Random image