2017-01-24 21:24


Poliţiştii români din Franţa s-au întors în ţară

 |  13:29
Poliţiştii români din Franţa s-au întors în ţară

Seful Poliţiei Române, Liviu Popa, şi adjunctul acestuia, Ioan Lucian Muntean, i-au primit, marţi, pe Aeroportul Otopeni, pe cei 25 de poliţişti aflaţi în misiune pe teritoriul Franţei, în perioada 25 noiembrie 2011 - 31 ianuarie 2012.

Conducerea Poliţiei Române le-a mulţumit acestora pentru profesionalismul de care au dat dovadă şi pentru munca pe care au depus-o pe teritoriul Franţei, subliniind bunele rezultate obţinute în soluţionarea cu operativitate a cazurilor cu care s-au confruntat, potrivit unui comunicat al IGPR.

Poliţişti români, specializaţi în combaterea infracţiunilor judiciare şi de crimă organizată, au participat în echipe mixte la misiuni şi şi-au desfăşurat activitatea sub coordonarea autorităţilor din Franța, deplasarea acestora fiind dispusă ca urmare a solicitării părţii franceze.

Acordarea de sprijin şi asistenţă Poliţiei Franceze în instrumentarea cazurilor în care sunt implicaţi cetăţeni români, precum şi facilitarea schimbului de informaţii pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor, a reprezentat scopul misiunii acestora. Pentru a participa la această misiune, poliţiştii au parcurs un proces de selecţie care a constat în verificarea cunoştinţelor teoretice legislative, a nivelului de cunoaştere a limbii franceze, dar şi a îndeplinirii la standarde europene a activităţilor specifice muncii de poliţie. Posibilitatea prelungirii misiunii va fi analizată, în urma rezultatelor pozitive obţinute de agenții detaşaţi mai ales că, prin schimbul de date şi informaţii prin canalele consacrate, cât şi prin prezenţa poliţiştilor români care au contribuit la soluţionarea cazurilor în care au fost implicaţi cetăţeni români, cooperarea poliţienească între cele două ţări a fost apreciată de autoritățile franceze, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-17

TAGURI: polițiști, Franța, misiuneComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image