2017-01-24 03:08


Poliţiştii rutieri vor avea microfoane

 |  21:00
Poliţiştii rutieri vor avea microfoane

Inspectoratul General al Poliţiei va achiziţiona dispozitive de înregistrare audio şi video. Acestea vor fi montate pe maşinile Poliţiei Rutiere, iar agenţii vor avea lavaliere cu ajutorul cărora vor înregistra discuţiile cu şoferii. Astfel de dispozitive sunt folosite şi de poliţiştii americani, dar şi de germani, olandezi sau englezi.

Surse din cadrul Direcţiei de Poliţie Rutieră au declarat pentru „Puterea” că, în curând, se vor achiziţiona dispozitive de înregistrare audio-video care vor fi montate pe echipaje. „Sistemul nu este nou, el deja funcţionează pe maşina Lotus Evora S care patrulează pe A2. Pe această maşină avem o cameră video şi un microfon care poate capta de la o distanţă de 30 de metri ceea ce se discută în maşina urmărită sau oprită”, au declarat sursele. „Ideea pentru echiparea poliţiştilor cu lavaliere nu este a noastră. Ne-am inspirat şi noi de la alte poliţii din lume care au avut probleme de corupţie. Astfel, ştiindu-se înregistrat, poliţistul nu va mai cădea la pace cu şoferul în schimbul unei atenţii, şi nici conducătorul auto oprit nu va mai apela la pile. Mai mult, aceste dispozitive ne vor ajuta să combatem şi abuzurile comise de unii agenţi constatatori”, au adăugat sursele. Surse din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au declarat că aceste dispozitive sunt foarte bune. „Dacă un şofer greşeşte şi îi oferă mită poliţistului, înregistrarea pote fi probă în proces pentru dare de mită. Este adevărat că există şi agenţi constatatori care fac abuz în serviciu, şi avem destule plângeri în acest sens. Acestea au fost înaintate Parchetului. Însăşi legislaţia care oferă poliţistului posibilitatea interpretării faptei, în funcţie de gravitate, dacă poate da sau nu avertisment sau poate stabili o pedeapsă mai mică, ar trebui schimbată. Atunci nu ar mai exista negocieri între poliţist şi şofer. Ai trecut pe roşu, stai pe bară trei luni. Aşa zice la lege. Nu în fucţie de interpretări, ci în funcţie de faptă”, au declarat surse din DGA. „Pe de altă parte, astfel de dispozitive ne-ar ajuta să clarificăm anumite aspecte. Dacă motociclistul rănit la Cernavodă în timp ce urmărea o maşină avea un astfel de dispozitiv montat, atunci ştiam exact ce s-a întâmplat acolo”, au conchis surse din cadrul Direcţiei de Poliţie Rutieră.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DGAAA
14 Sep 2011

sa vada caz nicoleta colsiz ilie care a ucis un ingeras de 2 ani cu jeep audi q 7 pe trotuar si politia si parchet ca sa o scape au mutat loc accident pe strada desi e sens interzis-dga si dna sint corupte
NONI
14 Sep 2011

sa fim seriosi. toti stiu ca se iau spagi si au cota din profit. Nu are nimeni interes sa se introduca microfoane. o tampenie.
NONI PROSTU
15 Sep 2011

noni esti cel mai prost
Random image