2019-01-23 22:30


Poliţistul accidentat de un afacerist turc, în stare deosebit de gravă

 |  16:59
Poliţistul accidentat de un afacerist turc, în stare deosebit de gravă

Medicii de la Spitalul de Urgență Floreasca nu au reușit să îl stabilizeze pe Gheorghe Ionescu, poliţistul de la Brigada Rutieră accidentat duminică noaptea de un afacerist turc. Acesta a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale, starea sa fiind în continuare deosebit de gravă, transmit reprezentanții unității medicale într-un comunicat citat de Mediafax.

Poliţisul în vârstă de 44 de ani are politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple şi edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale şi fractură sternală, contuzie pulmonară stângă şi hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică şi multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subţire, contuzie renală stângă şi hematom retroperitoneal minim, au anunțat reprezentanții  Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală într-un comunicat de presă postat luni pe site-ul instituţiei.

"Pacientul a fost supus unor multiple intervenţii chirurgicale: montarea unui senzor de monitorizare a presiunii intracraniene, drenaj pleural stâng, splenectomie şi enterectomie largă, cu asigurarea hemostazei. În data de 03/08/2015, ora 13.00, pacientul se afla în secţia de terapie intensivă în stare deosebit de gravă, analgo-sedat continuu, pe suport ventilator pentru insuficienţă respiratorie hipoxemică severă, cu susţinerea funcţiei hemodinamice cu suport vasopresor în doze mari, cu hemodiafiltrare continuă şi reechilibrare hidroelectrolitică conform monitorizării hemodinamice miniinvazive, cu antibioterapie cu spectru larg", se arată în comunicatul transmis de Spitalul de Urgenţă Floreasca. Sursa citată mai precizează că o echipă medicală multidisciplinară supraveghează permanent starea pacientului şi aplică măsurile de terapie intensivă adecvate.

Omul de afaceri turc Abdullah Atas, care a intrat cu maşina în poliţistul de la Brigada Rutieră, a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor, ultraj şi părăsirea locului accidentului, mandatul emis de Tribunalul Bucureşti urmând să fie pus în executare după ce acesta va fi externat din spital. Potrivit anchetatorilor, Abdullah Atas, care a fost şi el internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a fost arestat duminică noapte, la solicitarea procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti. Mandatul de arestare emis de judecătorul de drepturi şi libertăţi pe numele omului de afaceri a fost transmis poliţiştilor de la IPJ Ilfov, judeţ în care acesta are domiciliul.

Poliţiştii urmează să discute cu medicii despre starea de sănătate a omului de afaceri şi dacă acesta poate fi externat şi încarcerat sau dacă poate fi transferat într-un spital penitenciar, după emiterea mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Omul de afaceri turc a fost internat la Spitalul de Urgenţă Floreasca după ce s-a accident la nivelul feţei, în momentul deschiderii airbag-ului, după ce a intrat cu maşina într-un gard.

Ancheta în cazul cetăţeanului turc Abdullah Atas, administrator al firmei Atas Light, care are mai multe magazine cu corpuri de iluminat, este făcută de poliţiştii de la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului Tribunalului Bucureşti. Şoferului i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind aşteptat de anchetatori.

Duminică au dat declaraţii despre accident colegii poliţistului rănit grav şi s-a făcut cercetarea la faţa locului, existând indicii că şoferul, după ce l-a agăţat pe agentul de la Rutieră pe capota maşinii, a făcut intenţionat un viraj pentru ca acesta să cadă.

"S-a emis un mandat în lipsă pentru suspect, însă audierea acestuia la spital nu a fost posibilă. Starea medicală nu permite audierea lui", a mai spus procurorul.

Accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde poliţistul era împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-08-03

TAGURI: politist, accidentat, turc, reanimare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

3 REMEDII NATURISTE pentru a scăpa de răceală Acum 7 ore | (0)
Sfaturi si curiozitati

loading...