2018-12-14 12:08


Poliţistul criminal de la Craiova a premeditat totul. Cu doar o zi înainte de crimă, Nelu Gruia a transferat conturile familiei pe numele fiului

 |  19:20
Poliţistul criminal de la Craiova a premeditat totul. Cu doar o zi înainte de crimă, Nelu Gruia a transferat conturile familiei pe numele fiului
Procurorii craioveni au clarificat, în mare măsură,ordinea evenimentelor care au avut loc în casa fostului ofiţer Nelu Gruia. Dindatele de până acum reiese că ofiţerul a tras şase focuri de armă. Cu unul şi-aîmpuşcat soţia în inimă, iar cu alte două şi-a rănit fiica. Cu alte trei s-aîmpuşcat el. Săptămâna viitoare va fi efectuată expertiza balistică care vastabili ordinea focurilor de armă. Surse judiciare susţin că se conturează totmai mult ideea că fostul poliţist şi-a premeditat fapta.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă TribunalulDolj, Claudiu Dinculescu, a declarat, ieri, că medicii legişti au finalizatraportul de autopsie al fostului şef al Serviciului Arme, Explozibili şiSubstanţe Toxice din IPJ Dolj, Nelu Gruia, şi pe cel al soţiei sale, AngelaCarmen Gruia. Potrivit acestuia, Nelu Gruia şi-a ucis soţia cu un singur foc dearmă, tras în inimă. Raportul medicilor legişti mai arată că fostul poliţistşi-a împuşcat fiica de două ori în zona plămânilor, după care el s-a împuşcatde trei ori în piept. Prim-procurorul Claudiu Dinculescu a adăugat că trupurilecelor doi soţi au fost ridicate de finii acestora. Dinculescu a mai spus căAndrei, fiul lui Nelu Gruia, aflat în casă în momentul incidentului, va fiaudiat săptămâna viitoare cu ajutorul unui interpret şi că se va face oexpertiză balistică a pistolului Glock găsit în casă. Înmormântarea soţilorGruia va avea loc azi la Craiova.

Surse judiciare susţin că se conturează tot mai multipoteza conform căreia Nelu Gruia şi-a premeditat fapta. Asta după ce, pe lângătestamentul lăsat în casă în care spune că toate bunurile aflate înproprietatea familiei vor rămâne fiului său, acesta ar fi trecut, cu doar o ziînainte, toate conturile sale pe numele fiului.

Îşi acuza fiica de dezbinarea familiei

Fostul şef al Serviciului Arme de la IPJ Dolj, care înprezent conducea Asociaţia Judeţeană de Vânătoare şi Pescuit Sportiv (AJVPS)Dolj, Nelu Gruia, şi-a împuşcat miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.30, soţiaşi, ulterior, fiica, folosind o armă pe care o deţinea legal. Gruia a încercat apoi să se sinucidă, însă a fost găsit în viaţă deechipajele ambulanţei sosite la locul incidentului, decedând ulterior la spitalpe masa de operaţie după ce a suferit un stop cardiorespirator. La spital a ajuns grav rănită şi fiica fostului poliţist, însă aceastaşi-a revenit miercuri seară.

Fostul poliţist Nelu Gruia o considera pe fiica saprincipala vinovată de divorţul de soţie, conform unei scrisori găsite deprocurori pe masa din camera unde a fost găsită moartă fosta lui soţie. Nelu Gruia şi soţia sa au divorţat în luna februarie, la cererea soţiei.

Fosta soţie a lui Nelu Gruia, Angela Carmen, eraprofesoară de limba română la Liceul teoretic “Traian Vuia” din Craiova. Fiica, Ruxandra, a studiat înstrăinătate, în Elveţia. În ultimii ani, familia făcuse mai multe călătorii înstrăinătate, în special în Franţa, unde căuta un tratament pentru băiatulbolnav. Fiul, Andrei, are 23 de ani şi este surdomut. În casa familie Gruia aufost găsite mai multe cartuşe, unele trase, dar şi unele nefolosite.

Probe ADN de pe pistol

Procurorul Florin Grecu, unul dintre anchetatorii carese ocupă de acest caz, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că aufost prelevate probe de pe pistol, pentru stabilirea ADN-ului, iar scrisoareagăsită urmează să fie expertizată, pentru a se stabili cu certitudine dacă afost scrisă de Nelu Gruia. Procurorul a mai precizat că la momentul sosiriiechipei operative, în locuinţă nu se mai aflau fiica şi bărbatul, aceştia fiindluaţi deja de SMURD.

Florin Grecu a mai precizat că fosta soţie a lui NeluGruia avea două plăgi împuşcate la nivelul toracelui. Parchetul de pe lângăTribunalul Dolj a deschis un dosar penal în acest caz, iar la faţa locului s-adeplasat o echipă mixtă aflată sub coordonarea unui procuror criminalist dincadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-28

Mai multe imagini:
Poliţistul criminal de la Craiova a premeditat totul. Cu doar o zi înainte de crimă, Nelu Gruia a transferat conturile familiei pe numele fiului
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...