2017-01-18 14:20

EVENIMENT


Pompierii, în topul încrederii populaţiei

 |  19:32
Pompierii, în topul încrederii populaţiei

Intervenţiile în situaţii de urgenţă au crescut, în 2011, cu 23%, comparativ cu 2010, pompierii militari (care ocupă primul loc într-un top al încrederii populaţiei în structurile IGSU) acţionând pentru stingerea a aproximativ 32.000 de incendii, în creştere cu 29% faţă de 2010, iar echipajele SMURD având în jur de 500 de intervenţii pe zi.

Invitat la bilanţ, premierul a ţinut să precizeze că mandatul său „a început în plin cod portocaliu de zăpadă”, considerându-l ca pe „un botez sever” pe care a reuşit să-l treacă cu brio şi datorită implicării venite din partea angajaţilor IGSU. Acesta a mai subliniat că siguranţa cetăţeanului trebuie să fie o prioritate atât pentru IGSU, cât şi pentru MAI, dar şi pentru Guvernul pe care îl conduce. Totodată, actualul premier şi-a exprimat dorinţa ca serviciul de urgenţă SMURD să fie cât mai curând prezent în toată ţara şi i-a solicitat ministrului de interne ca MAI să acceseze în 2012 cât mai multe fonduri europene. „Să aveţi proiecte noi şi bănoase”, a completat Ungureanu.

Ministrul de interne, Gabriel Berca, a declarat la bilanţul IGSU că a rămas foarte impresionat de pompierii arşi în evenimentele de la Sighetu Marmaţiei. „Ocupaţi-vă de ei (de cei care sunt încă înzăpeziţi – n.r.), fiindcă de noi se ocupă alţii” ar fi fost mesajul transmis de pompierii arşi la Sighet, mesaj care l-a emoţionat profund pe Berca. „Sunteţi arma care a făcut performanţă în 2011”, a mai spus Berca, atrăgând în acelaşi timp atenţia că „va fi întotdeauna intransigent în ceea ce priveşte fenomenul de corupţie”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-18

TAGURI: pompieri, incredereComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image