2016-10-26 22:36

EVENIMENT


Pompierii, în topul încrederii populaţiei

 |  19:32
Pompierii, în topul încrederii populaţiei

Intervenţiile în situaţii de urgenţă au crescut, în 2011, cu 23%, comparativ cu 2010, pompierii militari (care ocupă primul loc într-un top al încrederii populaţiei în structurile IGSU) acţionând pentru stingerea a aproximativ 32.000 de incendii, în creştere cu 29% faţă de 2010, iar echipajele SMURD având în jur de 500 de intervenţii pe zi.

Invitat la bilanţ, premierul a ţinut să precizeze că mandatul său „a început în plin cod portocaliu de zăpadă”, considerându-l ca pe „un botez sever” pe care a reuşit să-l treacă cu brio şi datorită implicării venite din partea angajaţilor IGSU. Acesta a mai subliniat că siguranţa cetăţeanului trebuie să fie o prioritate atât pentru IGSU, cât şi pentru MAI, dar şi pentru Guvernul pe care îl conduce. Totodată, actualul premier şi-a exprimat dorinţa ca serviciul de urgenţă SMURD să fie cât mai curând prezent în toată ţara şi i-a solicitat ministrului de interne ca MAI să acceseze în 2012 cât mai multe fonduri europene. „Să aveţi proiecte noi şi bănoase”, a completat Ungureanu.

Ministrul de interne, Gabriel Berca, a declarat la bilanţul IGSU că a rămas foarte impresionat de pompierii arşi în evenimentele de la Sighetu Marmaţiei. „Ocupaţi-vă de ei (de cei care sunt încă înzăpeziţi – n.r.), fiindcă de noi se ocupă alţii” ar fi fost mesajul transmis de pompierii arşi la Sighet, mesaj care l-a emoţionat profund pe Berca. „Sunteţi arma care a făcut performanţă în 2011”, a mai spus Berca, atrăgând în acelaşi timp atenţia că „va fi întotdeauna intransigent în ceea ce priveşte fenomenul de corupţie”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-18

TAGURI: pompieri, incredereComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Clipe dramatice pentru un muncitor prins sub un mal de pământ Un muncitor, în vârstă de 64 de ani, a fost prins sub un mal de pământ în timp ce efectua... 25 Oct 2016 | (0)
Incendiu puternic în sectorul 4 din Capitală Cinci autospeciale de stingere intervin, miercuri, la un incendiu izbucnit într-o casă nelocuită... 19 Oct 2016 | (0)