2019-02-23 04:55


Ponta, lui Băsescu: Am stenograma de la PSE, nu aveţi probleme cu opoziţia pe Schengen

 |  18:15
Ponta, lui Băsescu: Am stenograma de la PSE, nu aveţi probleme cu opoziţia pe Schengen
Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a spuspreşedintelui Traian Băsescu, la începutul consultărilor de la Cotroceni, legatde aderarea la Schengen, că are stenograma discuţiilor la care a participat înPSE, şi că puterea nu are nicio problemă cu opoziţia în legătură cu acestsubiect.

Ponta este însoţit, la Cotroceni, de LiviuDragnea şi de Constantin Niţă.

La începutul întâlnirii, preşedintele TraianBăsescu a dat mâna cu cei trei social-democraţi şi i-a invitat să ia loc.

Preşedintele le-a mulţumit reprezentanţilorPSD pentru prezenţă, menţionând că, dată fiind importanţa subiectelordiscutate, ar fi fost dispus să discute cu opoziţia chiar şi în alt loc, nu laCotroceni, "ca o excepţie". Băsescu a spus că vrea să cunoascăopiniile PSD despre statul social şi intrarea în Schengen.

Ponta a răspuns că subiectul legat de statulsocial este foarte important şi că trebuie discutat dincolo de disputelepolitice. El a adăugat că are stenogramele discuţiilor pe care le-a purtat,recent, la PSE. "Nu aveţi nicio problemă cu opoziţia pe acestsubiect", a spus Ponta, dând asigurări că există sprijin şi în Parlamentpe această temă. Ponta a spus că a susţinut la PSE cauza României.

Băsescu a spus că în 2011 ar trebui să sediscute mult despre subiectul statului social.

Înainte de începerea consultărilor, Pontadeclara presei că motivul prezenţei delegaţiei partidului la Palatul Cotroceniîl reprezintă România socială.

"Noi am spus foarte clar că dacă necheamă separat domnul Băsescu şi dacă vrea să vorbim cu adevărat despre ce eimportant pentru România, nici nu ne răzgândim, nici nu lăsăm pe nimeni înoff-side. Noi suntem serioşi, sperăm ca întâlnirea să fie serioasă", adeclarat Victor Ponta.

Întrebat care sunt motivele pentru carepartidele de opoziţie acţionează separat, PNL şi PC neonorând invitaţia şefuluistatului de a participa la consultări, liderul social-democrat a negat:"Nu acţionează separat. Noi venim de la o întâlnire a opoziţiei şi aşa vafi de acum încolo".

Preşedintele PSD, Victor Ponta, le-a spussocialiştilor europeni, recent, la Strasbourg, că aşteaptă de la aceştiasemnale mai "ridicate" privind lipsa de performanţă a Guvernului dela Bucureşti pe aderarea la spaţiul Schengen şi Mecanismul de Cooperare şiVerificare.

Ponta a fost invitat să vorbească în plenulgrupului socialist-democrat din Parlamentul European, el afirmând că, dinpăcate, "România nu a îndeplinit toate condiţiile pentru aderarea laspaţiul Schengen şi nici pentru ridicarea monitorizării în cadrul Mecanismuluide Cooperare şi Verificare (MCV)".

Preşedintele PSD le-a spuseuroparlamentarilor din grupul socialiştilor şi democraţilor că aşteaptă de laei obiectivitate, dar şi semnale "ridicate" privind "lipsa deperformanţă a guvernului României" pe problema Schengen şi MCV.

Ponta i-a acuzat pe europarlamentarii PDLCristian Preda şi Traian Ungureanu de calomnie şi minciună, referindu-se laafirmaţiile acestora despre faptul că el ar fi solicitat blocarea aderării laspaţiul Schengen.

Ponta a spus că europarlamentarii PSD care auparticipat la şedinţa grupului social-democrat-progresist din ParlamentulEuropean au trimis o scrisoare în care "demască minciunile" luiCristian Preda şi ale consilierului prezidenţial Sebastian Lăzăroiu despredeclaraţiile făcute la reuniunea grupului socialist din PE.

Europarlamentarii PSD susţin, într-oscrisoare deschisă, că reprezentanţii PDL au demarat o "campaniemincinoasă" referitoare la declaraţiile lui Victor Ponta privind aderareala Schengen, "încercând să fugă de responsabilitate şi să identifice unvinovat extern pentru eşecul guvernului".

"Europarlamentarii PSD condamnă campaniamincinoasă prin care PDL fuge de răspunderea care îi revine privind aderarea laspaţiul Schengen", se arată în scrsioarea deschisă transmisă marţi.

Europarlamentarii PSD menţionează că, laîntâlnirea de la Strasbourg, Victor Ponta nu s-a opus şi nici nu avea cum să seopună intrării României în sapţiul Schengen, ci a făcut "demersuricorecte" de informare a partenerilor europeni cu privire la situaţiaactuală din România. "Problemele de natură tehnică aflate în sarcinaMinisterului de Interne au fost prezentate tocmai ca obstacole în calea unuiobiectiv absolut necesar pentru România", mai arată ei.

Vicepreşedinte PDL Raluca Turcan susţine,într-un comunicat transmis miercuri, că liderul PSD Victor Ponta trebuie sărăspundă în faţa unei comisii parlamentare de anchetă "pentru acţiunilepolitice de la nivelul Parlamentului European, împotriva aderării României laspaţiul Schengen".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...