2019-02-20 19:53


Precedent. Un fost poliţist comunitar a câştigat în instanţă reangajarea, după ce a fost disponibilizat

 |  17:17
Precedent. Un fost poliţist comunitar a câştigat în instanţă reangajarea, după ce a fost disponibilizat

Unfost angajat al Poliţiei Comunitare din Craiova a câştigat în instanţă anulareadeciziei de eliberare din funcţie dispusă de conducerea instituţiei în bazaOrdonanţei de Urgenţă a Guvernului 63, prin care instituţiile publice au fostrestructurate prin reorganizare.

CătălinCristinel Ganea, fost angajat al Poliţiei Comunitare Craiova, a fost eliberatdin funcţie de către conducerea instituţiei în baza Ordonanţei de Urgenţă 63,prin care instituţiile publice au fost supuse restructurărilor în schemele deangajaţi, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivitliderului Sindicatului "Forţa Legii", Ringo Dămureanu, fostulpoliţist comunitar a atacat în instanţă dispoziţia conducerii instituţiei, iarmagistraţii Tribunalului Olt, instanţă pe raza de competenţă a căreiadomiciliază Cristinel Ganea, au admis solicitarea.

"Instanţacompetentă din punct de vedere teritorial să judece respectiva speţă, potrivitdomiciliului reclamantului, a fost Tribunalul Olt, care a constatat căinstituţia publică a încălcat legea, a anulat decizia de eliberare areclamantului din funcţia publică şi a dispus reintegrarea pe funcţia publicădeţinută, cu plata drepturilor salariale aferente", a declarat, vineri,pentru corespondentul Mediafax liderul Sindicatului "Forţa Legii",Ringo Dămureanu.

Conformsursei citate, cazul poliţistului comunitar este primul care s-a judecat îninstanţă şi în care s-a dat dreptate unui funcţionar public împotrivaordonanţei OUG 63/2010.

"LaPoliţia Comunitară din Craiova mai avem 60 de dosare, iar pe toate instituţiilepublice deconcentrate aproximativ 300 de dosare. Toate privesc Ordonanţa 63,prin care s-au făcut acele restructurări", a mai spus Ringo Dămureanu.

DeciziaTribunalului Olt poate fi atacată la Curtea de Apel Craiova.

Laînceputul lunii iulie, prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, anunţa căaproximativ 1.300 de angajaţi din cele 111 primării din Dolj şi ConsiliulJudeţean vor fi restructuraţi prin reorganizarea instituţiilor, în baza OUG 63.

Conformdocumentelor de la Prefectură, Primăria Craiova a trebuit să reducă schema deangajaţi de la 1.851 de angajaţi la 1.148, între ei aflându-se şi angajaţi dela Poliţia Comunitară.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-10-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...