2018-12-13 09:36


Precizări de la Procurorul General în dosarul DNA

 |  16:38
Precizări de la Procurorul General în dosarul DNA

Acuzat că a folosit abuziv coloanele oficiale în dosarul DNA al lui Gabriel Oprea, procurorul general, Tiberiu Nițu anunță că nu demisionează și că nu a încălcat cu nimic legea.

”Având în vedere comentariile purtate în spațiul public referitoare la persoana mea, doresc să precizez că în întreaga mea carieră de magistrat, precum și în funcția de procuror general, am fost permanent preocupat de respectarea legii și a normelor deontologice.

Din acest punct de vedere, vreau să precizez că în cadrul activității desfășurate în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, am beneficiat doar de măsurile de protecție prevăzute de lege, proporțional cu riscurile și responsabilitățile acestei funcții.

Îi asigur pe toți colaboratorii mei din cadrul Ministerului Public, pe toți partenerii noștri instituționali și pe toți cetățenii României că activitatea noastră – a mea personal- nu este afectată, nu este influențată sau perturbată de demersurile judiciare desfășurate în vederea clarificării depline a acestei situații și, totodată, îmi asum obligația de rezervă ce îmi revine în raport cu activitatea desfășurată în acest sens.

Apreciez că este de datoria mea, în calitate de procuror general, să mă asigur că în această perioadă activitatea Ministerului Public se va desfășura în condiții normale și în parametrii eficenței consemnate în ultimul raport MCV.”, susține procurorul general al României, Tiberiu Nițu, într-un comunicat remis Puterea.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-28

TAGURI: procuror general, dna, dosar gabriel oprea
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...