2017-01-20 18:08

EVENIMENT


Predoiu: Crima organizată învârte miliarde de euro

 |  14:04
Predoiu: Crima organizată învârte miliarde de euro

Ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, a susţinut, în cadrul unei vizite la Serious Organized Crime Agency (SOCA), că în lume crima organizată învârte miliarde de euro, bani furaţi efectiv din bugetul guvernelor şi al companiilor, fiind necesară o unitate operativă pentru recuperarea sumelor sustrase.

„În lume, crima organizată învârte miliarde de euro. Aceşti bani sunt furaţi efectiv din buzunarele cetăţenilor, din bugetul guvernelor şi al companiilor. Vom pune în contact experţi ai Oficiului nostru cu cei ai SOCA pentru a-l transforma pe primul, treptat, într-o unitate operativă, care să recupereze banii furaţi de infractori şi să-i redirecţioneze către societate. Acest oficiu trebuie să-şi conjuge eforturile cu un birou de informaţii în sistemul penitenciar”, a declarat Cătălin Predoiu.

La Serious Organized Crime Agency din Londra, ministrul s-a întâlnit cu directorul general, Trevor Pearce, purtând discuţii pe marginea dezvoltării cooperării cu Oficiul de Recuperare a Creanţelor din cadrul Ministerului Justiţiei. După întrevederea de la SOCA, ministrul român a fost primit de David Lidington, ministrul britanic pentru Afaceri Europene, discuţiile dintre cei doi axându-se pe relaţiile strategice româno-britanice şi posibilităţile de cooperare în plan european. „Relaţiile româno-britanice au intrat într-o faza superioară. Ministrul Lidington a apreciat eforturile noastre de reformare a justiţiei şi a declarat că Marea Britanie va susţine evaluarea corectă a acestora”, a declarat ministrul Cătălin Predoiu.

În cursul serii de joi, ministrul justiţiei a susţinut un discurs şi o sesiune de întrebari şi răspunsuri în faţa membrilor Camerei de Comerţ Britanico-Române, participând ulterior la un dineu cu liderii acesteia. „Eficienţa justiţiei influenţează direct mediul de afaceri. La rândul său, mediul de afaceri trebuie să se manifeste public faţă de performanţele justiţiei. România trebuie să îmbunătăţească condiţiile de operare a afacerilor economice, iar aceasta ţine şi de bunul mers al justiţiei”, a afirmat, joi seară, ministrul justiţiei la încheierea primei zile a vizitei oficiale la Londra.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-05-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

NEGOESCU PETRU LIVIU
09 Sep 2011

Extraordinar ! Cine ar fi crezut !!??

Adauga un comentariu

Random image