2017-01-20 06:05

EVENIMENT


Predoiu: Fără reacţia judecătorilor, acţiunile procurorilor sunt insuficiente

 |  19:13

Concluziile desprinse din Raportul de activitate al DNA pe anul trecut pot fi rezumate la trei cuvinte: consecvenţă, eficienţă şi diversitate. A crescut numărul dosarelor aflate în instrumentare cu 13% faţă de anul trecut, precum şi numărul de rechizitorii cu circa 6%, 2011 fiind anul în care numărul persoanelor trimise în judecată şi al inculpaţilor arestaţi a sporit în cifre: 16%, respectiv 100% faţă de anul precedent.

„Nu cred că îşi mai poate permite nimeni în ziua de azi să ţină la sertar un dosar sau să citească abia după un an hârtiile dintr-un dosar”, a afirmat ieri ministrul justiţiei, Cătălin Predoiu, prezent, alături de şeful DNA, Daniel Morar, la bilanţul pe 2011 al instituţiei anticorupţie. „În câţiva ani s-a schimbat paradigma în care vorbim despre justiţie”, a declarat Predoiu, el înaintând ideea că „nu e suficient să avem o reacţie fermă din partea DNA şi a Ministerului Public, dacă din partea judecătorilor nu o avem”.  Actualul ministru a salutat şi legea (care a trecut de Senat în decembrie 2010) privind confiscarea extinsă a bunurilor persoanelor găsite vinovate de infracţiuni de corupţie, proxenetism sau spălare de bani.

Daniel Morar a catalogat activitatea instituţiei pe care o conduce de peste şase ani ca „având aceeaşi abordare, dar cu note distinctive, în sensul că 2011 a fost anul hotărârilor judecătoreşti”. Putându-se lăuda cu aproape 300 de condamări definitive şi alte 900 nedefinitive, Morar a scos în evidenţă faptul că în ultimii trei ani instituţia pe care o conduce şi-a îmbunătăţit constant activitatea, amintind că indicele de 10% cât reprezintă creşterea „reuşitelor fiind bun pentru orice altă ţară europeană“.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

LUMEA JUSTITIEI.RO
28 Feb 2012

sa vedeti averile de milioane ele procurorilor teodor nita-dat afar de 2 ori din magistratura si valentin stefan-afaceri cu kurzi-din salriul de bugetar-ce mafieeeeeeeeeeee-deliorga cristian judecator la tribunal constanta fost la csm-dosar musamlizat numire procurori-sotia procuror teodor nita data afara din magistratura si reprimita tot de basescu si munita vicepresedinte tribunal constanta-avoctii nita-alexandru si vurgil intra in dosare instrumentate de procurorul frate teodor nita-caz nistor-evaziune medgidia si cernavoda-si ajunge dosar la sotia anca nita-asta da justitie a mafiei din romania-sa stie si u e -ptr raport tara-cod al quida-ptr sri
VLADULESCU IOANA
28 Feb 2012

Cred ca Domnul Ministru traieste intr-o ROMANIE VIRTUALA care nu are nici o legatura cu realitatea. Uneori dosarele instrumentate de parchete "sunt atat de bine facute" incat judecatorul este obligat sa dea o solutie in functie de rezoluta procurorului de caz care de cele mai multe ori emite judecati, pareri si senzatii de valoare fara sa justifice hotararea. Ii sugerez Domului Ministru sa asculte istoria fiecarui justitiabil roman care sta la coada pentru a intra in audienta la prim procuror sau procurorul sef si va putea constata realitatea din lumea reala care este cu totul alta decat cea rezultata din rapoartele parchetelor dar mai ales a CSM-ului.
OCTAV
28 Feb 2012

Bai pelticule !, Dupa ce ca stai pe o functie pen'ca socru-tu este mare "advocat",mai ai si tupeul sa sugerezi judecatorilor cum sa o faca... Pai unde este independenta acestora? dar stai ca si tie-ti vine randul,PNL-ist vopsit si vei sfarsi alaturi de Basescu in scurt timp,nimeni nu-ti va mai veni in ajutor iar PNL-ul i-ti va da ultimul branci,spre justa multumire.

Adauga un comentariu

Random image