2019-03-25 08:04


PREMIERĂ în justiție: Condamnare pentru abuz în serviciu, ANULATĂ!

 |  17:45
PREMIERĂ în justiție: Condamnare pentru abuz în serviciu, ANULATĂ!

Curtea de Apel Alba iulia a anulat pedeapsa de 3 ani de închisoare cu executare a fostului secretar general al Consiliului Judeţean Hunedoara. Acesta fusese condamnat pentru abuz în serviciu şi a contestat pedeapsa în baza hotărârii CCR referitoare la articolul din Codul Penal care reglementează abuzul în serviciu.

Funcţionarul public primise decizie definitivă de condamnare pentru abuz în serviciu în primăvara anului trecut. A fost acuzat că, la organizarea un concurs de angajare, a încălcat prevederile unei Hotărâri de Guvern, conform Digi24.

Conform CCR, abuzul în serviciu îl constituie încălcarea unui act normativ cu putere de lege, adică o lege sa o ordonanţă a guvernului, nu şi o hotărâre de guvern.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-13

TAGURI: justitie, abuz in serviciu, ccr, curtea de apel, codul penal, alba iulia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MAFIA PSD
13 Feb 2017

Liber la abuzuri in servici. Institutiile bugetare se vor transforma in clanuri familiale si interese mafiote de grup. Hotia ca in codru legiferata. Romania stat mafiot.
@MAFIA PSD...
13 Feb 2017

NU NUMAI MAFIA PSD...TOȚI SUNT ÎN CÂRDĂȘIE! NU CRED SĂ MAI EXISTE ÎN EUROPA, UN STAT ATÂT DE COMPROMIS, DE ABJECT, DE MAFIOTIZAT P E F A Ț Ă, CĂ-N ASCUNS A TOT FOST, NUMAI CĂ ACORDA ”DREPTATEA” CÂND ȘI CÂND, MAI MULT DISCREȚIONAR....
IAR DREPTATEA,
13 Feb 2017

SE VA FACE NUMAI ÎN NUME PERSONAL....CARE CU PUȘCA, CU PISTOLUL, SAU CU BÂTA!
PT.CCR:
13 Feb 2017

GO TO THE RECICLE BYN!
ANONIM
13 Feb 2017

Omul a incalcat o hotarare de guvern nu un act cu putere de lege Hotararea a fost luata de CCR el a decis in privinta asta(ccr ul) nu PSD UL dAR DACA ESTI DE REA CREDINTA ACUZI PE CEL PE CARE IL URASTI TU PENTRU CA ESTI BOLNAV CU CAPUL As face o propunere : PSDul sa se retraga si sa lase pe plicusor ban Iohannis si ceilalti alina gorghiu raluca turcan si cei care agita oamenii in piata victoriei sa conduca ei tara sa vedem Eventual sa l puneti iar pe CIOLOSiN MAX UN AN VETI VENI LA CLUJ CU PASAPORT
DAN
13 Feb 2017

Practic, ca urmare a faptului ca in termen de 45 de zile, legiuitorul nu s-a conformat dispozitiei Curtii Constitutionale pt modificarea articolului prin care s-a definit infractiunea de abuz in serviciu, cf. Constitutiei, acest articol din codul penal in forma nemodificata nu mai produce efecte juridice. Consecinta este ca in fapt s-a produs deja dezincriminarea infractiunii de abuz in serviciu, astfel incit instanta nu face altceva decit sa aplice legea. Mai mult decit atit, chiar daca in viitorul apropiat parlamentul se va supune disp. Curtii Const. si va va modifica corespunzator textul infractiunii de abuz in serviciu, avem deja de a face cu o infractiune dezincriminata, adica cu o lege mai favorabila, care va profita tututor inculpatilor sau condamnatilor pt infr. de abuz in serviciu, consecinta fiind incetarea procesului penal daca este judecata este in curs pt infrac.de abuz de incredere ori desfiintarea hotararii de condamnare daca exista deja o condamnare. Nu este primul caz de acest fel in istoria dreptului penal post-decembrist; asemanator s-a procedat pe vremea lui Valeriu Stoica cu dezincriminarea bancrutei frauduloase, aceasta fapta fiind reincriminata dupa ceva timp, suficient insa pt a-i scapa de condamnare pe cei care au savirsit-o pe vremea cind legea era in vigoare.Asta-i tara, acestia sunt conducatori - iata mai destepti decit oamenii cinstiti si corecti.
EU
13 Feb 2017

Cine a iesit in strada pentru abrogarea modificarilor art 297 din legea 286/2009 (abuzul in serviciu). PSD-ul ?
UN CETATEAN
13 Feb 2017

Cand se respecta legea deranjaza PNL...Fara comentarii.....Ei sunt invatati sa NU o respecte si sa iasa in strada ca sa critice ..Sper sa nu ma injure: CROCODILUL FLAMAND.......etc
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...