2017-01-22 05:46

EVENIMENT


Premieră mondială: transplant cvadruplu de membre !

 |  12:02

O echipă de medici ai spitalului Universitar Hacettepe din Ankara a realizat o premieră mondială, prin efectuarea primului transplant cvadruplu de membre.

Două braţe şi două picioare au fost ataşate unui tânăr, fără a fi dezvăluită identitatea acestuia şi alte detalii despre intervenţie, scrie Agerpres. Anunţul a fost făcut de medicul-şef al instituţiei, Murat Tuncer.

Acesta a făcut totodată apel şi la donaţii de sânge pentru ca eventualele complicaţii care pot apărea după această operaţie inedită să fie depăşite. Echipa care a efectuat intervenţia a fost formată de 50 de medici, iar operaţia a durat 20 de ore.

În urmă cu două luni, la un spital din Antalya a fost efectual un triplu transplant, însă acesta nu a fost reuşit în totalitate. Medicii au trebuit să îndepărteze un picior de la pacientul respectiv din cauza unei incompatibilităţi a ţesuturilor.

Murat Tuncer a anunţat că, în cursul zilei de vineri, o echipă de medici ai aceleiaşi unităţi medicale a reuşit un transplat de faţă, aceasta fiind a doua operaţie de acest fel realizată în Turcia în 2012.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-07-22

TAGURI: transplant cvadruplu, transplant membre, premiera mondiala, premiera TurciaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image