2017-01-18 19:11

EVENIMENT


Preoţii Mitropoliei Clujului au oficiat slujba parastasului şi au prezentat viaţa ÎPS Bartolomeu

 |  19:51
Preoţii Mitropoliei Clujului au oficiat slujba parastasului şi au prezentat viaţa ÎPS Bartolomeu

Preoţiidin bisericile şi mănăstirile de pe raza Arhiepiscopiei şi Mitropoliei Clujuluiau oficiat, duminică, în cadrul Sfintei Liturghii, slujba parastasului, iar înpredicile rostite a fost prezentată viaţa şi activitatea MitropolituluiBartolomeu.

ReprezentanţiiMitropoliei au declarat, ieri, că predicile s-au dorit a fi un omagiu aduspersonalităţii ÎPS Bartolomeu, care a fost înmormântat la sfârşitul săptămâniitrecute. "Preoţii bisericilor şi mănăstirilor din Arhiepiscopia şiMitropolia Clujului au oficiat, în cadrul Sfintei Liturghii, slujba parastasului,iar în cuvântul de învăţătură, în cadrul predicilor rostite de la amvon, aufăcut o prezentare a vieţii şi activităţii Mitropolitului Bartolomeu. A fost unomagiu adus personalităţii ÎPS Bartolomeu, care a trecut la cele veşnicesăptămâna trecută", au precizat reprezentanţii Mitropoliei Clujului.Preoţii care au oficiat slujba de parastas la Catedrala Mitropolitană dinCluj-Napoca s-au rugat pentru sufletul ÎPS Bartolomeu.

Sufletul său a plecat liniştit

Laslujbă au participat sute de persoane, predica fiind rostită de preotul StelianTofană, care a evocat viaţa Mitropolitului Bartolomeu. "Nu ştim cum aplecat sufletul ÎPS Bartolomeu de aici, dincolo, şi cum se simte el acum în relaţiacu noi, preoţii, cu prietenii şi colaboratorii apropiaţi, cu colegii săi deSinod. Poate niciodată nu vom cunoaşte câţi l-au iubit cu adevărat, câţi dintrecei care i-au fost apropiaţi îi mai sunt şi acum apropiaţi, câţi dintre ceicare s-au declarat prietenii săi îi mai sunt prieteni cu adevărat. Dar un lucruştim sigur, şi anume că sufletul său a plecat liniştit din relaţia cucredincioşii. Nu uitaţi, voi tinerii, că ÎPS Bartolomeu a fost unul care arevoluţionat sufletele voastre, care a produs o adevărată revoluţie spiritualăla Cluj. Pe ÎPS Bartolomeu nu l-am pierdut, îl avem în operele lui, în tot ce acreat, în ce a scris, în slova lui inspirată şi în cuvântul lui care amângâiat. Nu îl vom putea însă înlocui, pentru că a fost unic", a spus StelianTofană.

Mitropolitul a murit la Cluj-Napoca

Ceidoi episcopi vicari ai Mitropoliei Clujului, Irineu Bistriţeanul şi VasileSomeşanul, au oficiat slujbele în parohia Făget, respectiv la MănăstireaFloreşti. Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, care se afla internat într-orezervă specială a Secţiei de Terapie Intensivă din cadrul Clinicii deChirurgie nr. I din Cluj-Napoca, a murit lunea trecută. El a fost înmormântat,joi, în cripta ierarhilor de sub Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. Pestesicriul IPS Bartolomeu a fost turnat pământ reavăn, adus special de la Nicula,pentru a fi respectat testamentul Mitropolitului Clujului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-01-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image