2017-01-20 20:11

EVENIMENT


Presa rusă: Traian Băsescu nici nu încearcă să ascundă ameninţarea din spatele acordului cu SUA

 |  16:19
Presa rusă: Traian Băsescu nici nu încearcă să ascundă ameninţarea din spatele acordului cu SUA

Traian Băsescu nicimăcar nu încearcă să ascundă ameninţarea care stă în spatele nerăbdăriiBucureştiului de a face echipă cu Washingtonul, după acordul privind amplasareasistemului antirachetă la baza Deveselu, "aflată într-o staredeplorabilă", comentează publicaţia rusă Rossiiskaya Gazeta.

Băsescua subliniat că aceste decizii nu sunt îndreptate împotriva Rusiei, dar Moscovaare motive importante să nu aibă încredere în politicienii români şi americani,inclusiv deoarece infrastructura existentă face posibilă înlocuireainterceptorilor cu versiuni mai puternice în numai câteva zile, potrivitpublicaţiei, citată de agenţia RIA Novosti în pagina electronică.

De altfel, înnoiembrie 2010 Băsescu şi-a declarat lipsa de încredere în Rusia. "Nusuntem confortabili cu trupe ruse desfăşurate de-a lungul graniţei noastrenordice în Transnistria. Nu suntem deloc confortabili cu mobilizarea extinsă aflotei ruse la Sevastopol",precizează cotidianul rusesc.

"ConducereaRomâniei a încercat în mod deschis să anexeze Moldova. Una este să iei înconsiderare în mod deschis o intervenţie în afacerile unui stat suveran vecin,şi alta este când ai rachete americane în spate", comentează RossiiskayaGazeta.

"În acestcontext, rachetele nu sunt principala îngrijorare, ci ameninţarea unui conflictreal între SUA şi Rusia, adusă de acţiunile provocatoare ale părţilor terţe. Georgia se aflăpeste Marea Neagră. În 2008, liderii săi au încercat să se joace de-ageopolitica pentru a rezolva dispute teritoriale. Carnagiul care a urmat nu afost oare de ajuns?", conchide cotidianul rusesc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-07-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image