2019-03-26 00:36


Președintele Iohannis merge la Bruxelles pentru a discuta LEGILE JUSTIȚIEI

 |  17:33
Președintele Iohannis merge la Bruxelles pentru a discuta LEGILE JUSTIȚIEI

Președintele Klaus Iohannis va efectua o vizită oficială la Bruxelles, pe 31 ianuarie, unde urmează să aibă întrevederi cu Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, și Donald Tusk, președintele Consiliului European.

Administrația Prezidențială precizează că invitația a fost făcut de Jean-Claude Juncker în decembrie 2017 și că, de asemenea, șeful statului se va întâlni și cu membrii Colegiului Comisiei.

„Cu acest prilej, vor fi abordate subiecte legate de pregătirea Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019, precum şi teme de actualitate ale agendei europene vizând, în principal, procesul de consolidare a Uniunii Europene. Pe agendă se vor afla și negocierile privind noul cadru financiar al UE post-2020, aprofundarea Uniunii Economice și Monetare, securitatea externă și internă a Uniunii și aspecte legate de relațiile externe ale Uniunii, cu accent pe procesul de extindere și vecinătatea estică. De asemenea, va fi discutată situația din România referitoare la modificările aduse cadrului legislativ privind sistemul judiciar și lupta împotriva corupției”, informează Administrația Prezidenţială într-un comunicat emis vineri.

Potrivit sursei citate, Klaus Iohannis va sublinia „angajamentul ferm al României de a contribui la consolidarea proiectului european, precum și atașamentul țării noastre la principiile și valorile pe care se bazează Uniunea”. De asemenea, va arăta că „Președinția României a Consiliului UE va avea o abordare echilibrată și obiectivă, în interesul Uniunii și al statelor membre, care să contribuie la avansarea procesului de integrare europeană”.

„Totodată, Președintele României se va întâlni şi cu Preşedintele Consiliului European, domnul Donald Tusk. Agenda reuniunii informale a Consiliului European din 23 februarie a.c., respectiv negocierile privind viitorul buget al Uniunii Europene post 2020 şi aspecte instituţionale vor fi principalele subiecte abordate de cei doi înalți oficiali. La finalul vizitei la Bruxelles, Președintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu domnul Joseph Daul, Președintele Partidului Popular European”, mai arată Administrația Prezidenţială.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-26

TAGURI: klaus iohannis, presedinte, vizita, bruxelles, legile justitiei, donald tusk, jean claude juncker
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
26 Ian 2018

Dezgustator! Face sluj in fata oricui pt mandatul nou
ANONIM
26 Ian 2018

Sa vezi minciuni turnate de alogen , sa vezi prostii si denigrari de care este capabil individul
ALEX
27 Ian 2018

Tradatori de neam ce sunteti! Klaus Johannis este eroul pe care nu il meritam
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...