2018-12-11 08:54


Președintele sirian Bashar al-Assad toarnă gaz pe foc: "Franţa a descoperit o situaţie cu care Siria se confruntă de cinci ani",

 |  11:03
Președintele sirian Bashar al-Assad toarnă gaz pe foc: "Franţa a descoperit o situaţie cu care Siria se confruntă de cinci ani",
Florentin Dincă

“Franţa s-a confruntat vineri seară cu situaţia prin care Siria trece de cinci ani”, a fost reacţia acidă a preşedintelui sirian, Bashar al-Assad, la atentatele din Paris, soldate cu aproximativ 130 de morţi. Șeful de stat sirian a fost și este aprig contestat de Administrația Francois Hollande.

"Franţa a descoperit vineri seară o situaţie cu care Siria se confruntă de cinci ani", a declarat liderul regimului de la Damasc, contestat puternic de Administraţia Francois Hollande.

Autorii unuia dintre atentatele teroriste care au avut loc vineri seara în Paris au invocat intervenția franceză în Siria pentru a-și justifica atacul, a relatat un martor de la fața locului. "I-am auzit foarte clar spunându-le ostaticilor: "Este vina lui Hollande, este vina președintelui vostru, nu trebuia să intervină în Siria", a spus Pierre Janaszak, de 35 de ani, care se afla în sala de spectacole Bataclan, unde zeci de persoane au fost ucise.

Siria se confruntă, începând cu anul 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant), potrivit Mediafax. Bilanţul conflictului depăşeste 250.000 de morţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-14
Citeste si:
Parisul, blocat total în urma atentatelor
Simpatizanții Stat Islamic, satisfacție bolnavă după atentatele din Franța
Cronologia atacurilor teroriste din Franța ultimilor ani
Dacian Cioloș: “Sunt profund șocat. Trebuie să facem mai mult pentru a combate terorismul, ura și ideologiile radicale”
Traian Băsescu: “Închiderea frontierelor UE şi expulzarea migranţilor este soluţia corectă”
UPDATE. CARNAGIU LA PARIS. Cel puțin 130 de morți și 200 de răniți în urma unor atacuri teroriste

TAGURI: bashar al assad, siria, franta, atentate, hollande
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...