2017-01-23 08:46


Preşedintelui Senatului îi place la răsărit. Mircea Geoană merge la Kiev cu Parteneriatul Estic

 |  19:40
Preşedintelui Senatului îi place la răsărit. Mircea Geoană merge la Kiev cu Parteneriatul Estic
La unan de la celebra vizită la Moscova, despre care l-a „certat” Traian Băsescuîn confruntarea finală, Mircea Geoană se duceşi la Kiev. De data aceasta, deplasarea lui Geoană nu va mai fi efectuată discret,ci la vedere, anunţată şi pregătită cu atenţie din timp. Iar însoţitorii luiGeoană nu vor fi doar SPP-iştii, ci senatori români de la toate partidelepolitice. Întâlnirea face parte din Parteneriatul Estic, programul UniuniiEuropene de a îmbunătăţi relaţiile cu vecinii de la estul Uniunii.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană zboarăîn Ucraina la sfârşitul lunii aprilie. Scopul: o întâlnire cu preşedinteleparlamentului ucrainean, pentru îmbunătăţirea relaţiilor dintre cele două ţări.Din delegaţia condusă de Geoană vor mai face parte şi alţi senatori români. „Lasfârşitul lunii aprilie va avea loc vizita. Va dura o zi sau două şi vine înurma invitaţiei omologului preşedintelui Senatului. Nu aş putea să vă spun acumexact cine va face parte din delegaţie, încă mai avem de pregătit detaliile,dar preşedintele Mircea Geoană va fi însoţit de senatori membri ai tuturorcelor cinci grupuri parlamentare. Discuţiile fac parte din Parteneriatul Estic,adică relaţiile pe care le are Uniunea Europeană cu ţările aflate la estulgraniţei sale”, ne-a declarat Ana Cătăuţă, asistenta personală a preşedinteluiSenatului.

Pesediştiisunt bucuroşi

Pesedistul Titus Corlăţean, preşedinteleComisiei de politică externă a Senatului spune că vizita lui Geoană vine ca oveste bună, întrucât contactele dintre oficialii români şi cei ucraineni suntpuţine. „Noinu prea avem contacte cu oficialii ucraineni. La nivel guvernamental – nu,întâlniri între cei doi preşedinţi de stat - nu, la nivel de prim- ministru -evident, nu, ştim cu toţii că domnul Boc este total absent din peisajulpoliticii externe, poate de aceea există temerile ucrainenilor privind unireaRomâniei cu Republica Moldova. Dar domnul Mircea Geoană va efectua o vizităoficială în Ucraina, iar asta este o veste bună”, ne-a declarat Corlăţean.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-12-17



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image