2018-10-19 01:21


Primar din Gorj, suspect într-un dosar de evaziune şi spălare de bani

 |  11:43
Primar din Gorj, suspect într-un dosar de evaziune şi spălare de bani

Primarul comunei Urdari, Mihai Calotă, este audiat marți de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, edilul fiind suspect într-un dosar de evaziune fiscală, spălare de bani şi infracțiuni de corupție.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Lucian Stroe, a precizat că primarul din Urdari este audiat în urma unor percheziții care au avut loc în luna noiembrie, într-un dosar care vizează destructurarea unei grupări infracționale.

Prejudiciul creat evaziune fiscală, spălare de bani, infracțiuni de corupție și infracțiuni la legea societăților comerciale este de aproximativ 1.800.000 de lei

Potrivit anchetatorilor, „în perioada 2011 — 2015, administratorii societăților comerciale ar fi înregistrat în evidențele contabile cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale și, prin simularea unor relații comerciale, ar fi retras bani din conturile societăților”.

Oamenii legii au continuat cercetările în acest caz și efectuează marți nouă percheziții la domiciliile unor primari din Gorj și Dolj. Mai exact, anchetatorii desfășoară percheziții la domiciliile primarilor din comunele Slivilești, Cătune, Stejari, Aninoasa, Borăscu, Negomir, Bărbătești, Plopșoru (județul Gorj) și Melinești (județul Dolj).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-08
Citeste si:
Ample percheziţii la primari din Gorj şi Dolj

TAGURI: primar, gorj, suspect, dosar, evaziune, spalare, bani
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...