2019-01-20 17:17


Primar din județul Olt, trimis în judecată pentru corupție

 |  22:40
Primar din județul Olt, trimis în judecată pentru corupție

Primarul orașului Drăgănești-Olt, Pantelie Rotaru, pus de procurori în luna septembrie sub control judiciar și cu interdicție de a-și exercita mandatul pentru că ar fi plătit cu fonduri de la bugetul local reparațiile mașinii personale, a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Caracal, potrivit informațiilor afișate pe portalul instanței.

Dosarul în care primarul Pantelie Rotaru este inculpat a fost înregistrat pe 27 octombrie la Judecătoria Caracal, are ca obiect fapte de corupție și deocamdată nu a fost fixat primul termen de judecată în această cauză.

Magistrații Judecătoriei Caracal au decis, luni, să mențină măsura controlului judiciar față de Pantelie Rotaru și o altă persoană inculpată în aceași cauză și au respins solicitarea primarului de modificare a obligațiilor stabilite prin ordonanța de dispunere a controlului judiciar, conform soluției afișată marți pe portalul instanței.

Pe 8 septembrie, primarul orașului Drăgănești-Olt, Pantelie Rotaru, a fost pus de procurori sub control judiciar pentru că anul trecut a plătit cu bani de la bugetul local reparațiile la mașina firmei al cărei acționar este soția sa și pe care o folosea el, se preciza într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

În perioada în care se află sub control judiciar Pantelie Rotaru are interdicție de a exercita funcția de primar, în condițiile în care este acuzat că a săvârșit fapta în calitatea sa de primar.

Pantelie Rotaru este cercetat pentru abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals și prejudiciul cauzat bugetului local este de 12 590 lei, potrivit comunicatului menționat.

Rotaru ar fi folosit fondurile publice (de la bugetul local al orașului Drăgănești-Olt) pentru plata facturii emisă de o firmă pentru reparații la un automobil aparținând firmei al cărei acționar este soția primarului din Drăgănești-Olt. În factura plătită din fonduri publice s-a menționat că reparațiile ar fi fost făcute unui autoturism aparținând Primăriei Drăgănești-Olt, conform sursei citate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-01

TAGURI: primar, draganesti olt, pantelie rotaru
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...