2018-12-11 08:55


Primari argeșeni, audiați la DNA Pitești în dosarul președintelui CJ Argeș

 |  17:56
Primari argeșeni, audiați la DNA Pitești în dosarul președintelui CJ Argeș
Primariicomunelor Dâmbovicioara, Dragoslavele şi Căteasca s-au prezentat, ieri, la DNAPiteşti, pentru audieri în dosarul în care sunt învinuiţi preşedinteleConsiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, şi deputatul PSD MirceaDrăghici privind proiecte cu fonduri europene.

Primarullocalităţii Dâmbovicioara, Dumitru Secăreanu (PSD) şi cel al localităţiiDragoslavele, Mihai Tarbă au fost audiaţi timp de o oră de către procuroriianticorupţie. Ulterior, a fost audiat și primarul localității Căteasca, CorneliuOprescu (PSD).

Avocatulprimarului Mihai Tarbă a declarat că audiereaclientului său are legătură cu dosarul în care sunt învinuiţi preşedinteleConsiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu şi deputatul PSD de ArgeşMircea Drăghici.

Înultima lună, la DNA Piteşti au fost audiaţi primarii mai multor localităţi dinjudeţul Argeş, preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, dar şi deputatulPSD Mircea Drăghici.

Sursedin rândul anchetatorilor afirmă că anchetaDNA vizează aproximativ jumătate dintre primăriile din judeţul Argeş care auvirat sume de bani pentru consultanţă la proiecte cu fonduri europene,iar firma care a oferit consultanţă ar fi a deputatului PSD Mircea Drăghici,care însă s-a dezis de orice implicare în afacerile de consultanţă.

Piteşti în 4 şi 16 martie.

"Suntcercetat în calitate de învinuit în dosarul în care este cercetat şipreşedintele Constantin Nicolescu. Mi s-a spus că sunt complice, sunt onorat căsunt complice cu domnul Nicolescu, dar nu am înţeles de ce sunt învinuit. Certeste că domnul Nicolescu are interdicţie de a mă vedea, iar astăzi (n.r. -vineri) mi-a fost adus la cunoştinţă că sunt cercetat în calitate de învinuit.Mai multe nu pot să va spun", declara la acea dată Mircea Drăghici.

, de cătreprocurorii DNA, fiind acuzat că a luat fonduri Phare de aproape 900.000 de europentru patru unităţi de învăţământ, în baza unor acte false potrivit căroraacestea ar fi fost afectate de inundaţiile din 2005 şi a atribuit contractul dereabilitare unei firme a familiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...