2018-11-17 00:29


Primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, declarat incompatibil

 |  20:15
Primarul Buzăului, Constantin Boşcodeală, declarat incompatibil

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 mai 2010-12 martie 2013, întrucât a deţinut simultan şi funcţia de reprezentant al Primăriei în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor SC Aquafor SA Buzău.

Potrivit unui comunicat al ANI dat, ieri, publicităţii Constantin Boşcodeală a încălcat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora “funcţia de primar este incompatibilă cu funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local”. Conform prevederilor legale, “persoana faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Nereguli în serie

Tot ieri, trei funcţionari publici şi un manager au fost declaraţi incompatibili de ANI, ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcţii şi calităţi, contrar prevederilor legale. Potrivit ANI, directorul teatrului “Maria Filotti” din Brăila, Mircea Oprişan Bodolan, a fost declarat incompatibil, deoarece a exercitat, simultan, funcţii de conducere la două instituţii publice de cultură - manager al teatrului şi director la Casa de Cultură Sector 3 Bucureşti, în perioada 1 iulie-13 decembrie 2011. De asemenea, ANI a constatat stare de incompatibilitate şi în cazul a trei funcţionari publici: un consilier superior în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin, un director executiv adjunct la Direcţia de Sănătate Publică Arad şi un secretar al comunei Frumuşani, jud. Călăraşi. “Codruţ-Dan Bucateş se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 12 noiembrie 2009, întrucât exercită, simultan, funcţia publică de execuţie de consilier superior în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Caraş-Severin şi asociat unic al SC General Agro SRL, Reşiţa. Negru Dana Gabriela se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 8 noiembrie 2010, întrucât exercită, simultan, funcţia publică de conducere de director executiv adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică a jud. Arad, funcţia de medic primar specialitatea epidemiologie în cadrul SC Terapeutica SA şi calitatea de prestator activităţi de consultanţă în specialitatea epidemiologie în cadrul SC Genesys Medical Clinic SRL”, informează ANI. Totodată, Corina Anişoara Ţone se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 1 august 2008, întrucât exercită, simultan, funcţia publică de secretar al comunei Frumuşani în cadrul Primăriei Frumuşani, jud. Călăraşi, şi administrator financiar patrimoniu în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Frumuşani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-17

TAGURI: Primar, Buzau, Constantin, Boscodeala, incompatibil, ANI
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...