2019-04-18 19:40


Primarul din Jilava, condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare

 |  17:24
Primarul din Jilava, condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare

Adrian Mladin, primarul comunei Jilava, a fost condamnat definitiv joi de Înalta Curte de Casație și Justiție la 5 ani și 10 luni închisoare cu executare, într-un dosar privind retrocedarea ilegală a unor terenuri.

În același dosar, fostul primar al comunei Snagov Apostol Mușat a primit 4 ani de închisoare cu executare.

Pedepsele aplicate celor doi de instanța supremă sunt mai mici decât cele date de Curtea de Apel București în martie 2014, când Adrian Mladin luase 7 ani, iar Apostol Mușat 5 ani.

Alte condamnări definitive în dosar: Roxana Curpene (notar public) - doi ani închisoare cu suspendare, Ovidiu Szasz (finul primarului din Jilava) - 5 ani cu executare, Marinică Bozdoro (administrator societăți comerciale) - 3 ani cu executare, Suliman Vildan (administrator societăți comerciale) - 3 ani cu suspendare, Ion Scăețeanu - 3 ani cu suspendare, Gheorghe Roman (fost vicepreședinte CJ Ilfov) - 3 ani cu suspendare, Eugenia Cuțaru (notar) - 2 ani cu suspendare.

De asemenea, instanța a mai dispus ca Adrian Mladin să îi restituie lui Puiu Florian suma de 50.000 de euro.

Fostul primar din Snagov, implicat în același dosar

Primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, și fostul primar al comunei Snagov Apostol Mușat au fost trimiși în judecată pe 14 februarie 2012 de procurorii DNA, primul fiind acuzat de luare de mită, fals intelectual în forma participației improprii, instigare la infracțiunea de spălare a banilor și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni de corupție, iar Apostol Mușat de trafic de influență, în formă continuată, fals intelectual, în forma participației improprii, instigare la infracțiunea de spălare a banilor și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni de corupție.

Potrivit anchetatorilor, în perioada martie - noiembrie 2011, Adrian Mladin, Apostol Mușat, Ovidiu Szasz, Gheorghe Roman și Ion Scaețeanu, în schimbul unor sume de bani cerute drept mită de la o persoană (denunțător în dosar), au acționat în vederea întocmirii unui plan parcelar, avizării acestuia și emiterii documentelor cadastrale, astfel încât să fie intabulate terenurile pe care denunțătorul le achiziționase anterior.

Astfel, în calitate de primar al comunei Jilava, Adrian Mladin i-a pretins denunțătorului suma de 500.000 euro, din care, la data de 19 septembrie, a primit 50.000 euro, pentru a dispune întocmirea de către Comisia Locală de Fond Funciar a unui plan parcelar în care să fie incluse toate terenurile denunțătorului, în suprafață totală de 23,8 ha, iar loturile să fie alipite.

Potrivit sursei citate, în contextul în care întocmirea planului parcelar trena, a intervenit și Apostol Mușat care, în calitate de primar al comunei Snagov, a lăsat să se creadă că are influență asupra primarului Adrian Mladin și asupra directorului Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliare Ilfov și că, în virtutea acestei influențe, ar putea să grăbească demersurile de obținere a documentelor cadastrale pentru denunțător. În schimb, i-a pretins denunțătorului, direct și prin intermediar, suma de 1.100.000 euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-14

TAGURI: primar, jilava, condamnat, adrian mladin, inchisoare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG