2018-12-12 12:23


Primarul din Tulcea, Constantin Hogea, a fost arestat preventiv pentru luare de mită

 |  07:20
Primarul din Tulcea, Constantin Hogea, a fost arestat preventiv pentru luare de mită

Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, pentru luare de mită, potrivit unei decizii a Tribunalului Galaţi. Instanţa a dispus totodată instituirea controlului judiciar în cazul lui Cornel Georgescu, administrator al unei firme.

Constantin Hogea şi Cornel Constantin Georgescu, reţinuţi de DNA pentru mai multe infracţiuni, au fost duşi, vineri, la Tribunalul Galaţi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă a primarului din Tulcea, Constantin Hogea, acuzat de luare de mită şi de efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, iar în cazul lui Cornel Constantin Georgescu, administratorul unei firme, instanţa a decis instituirea controlului judiciar.

Procurorii DNA Galaţi l-au reţinut pe primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, pentru luare de mită, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, în formă continuată, şi pe Cornel Constantin Georgescu, administratorul unei firme, pentru dare de mită.

În acelaşi dosar, procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, faţă de soţia primarului, Valeria Hogea, administrator al unei societăţi comerciale, aceasta fiind acuzată de complicitate la luare de mită şi complicitate la efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, în formă continuată.

De asemenea, au mai fost puşi sub control judiciar Valer Constantin Pop şi Maria Brudiu, arhitectul şef şi, respectiv, secretarul Primăriei Tulcea, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-30

TAGURI: primar, tulcea, constantin, hogea, arestat, preventiv, luare, mita, control, judiar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...