2018-12-17 16:32


Primarul din Zăbreni şi trei oameni de afaceri, reţinuţi pentru evaziune şi fraudare de fonduri europene

 |  07:15
Primarul din Zăbreni şi trei oameni de afaceri, reţinuţi pentru evaziune şi fraudare de fonduri europene

Primarul localităţii Zăbrani (Arad), Marian Toader, şi trei oameni de afaceri au fost reţinuţi, marţi seară, de DNA Timişoara, în dosarul de evaziune fiscală şi fraudare de fonduri europene. Prejudiciul produs în acest caz este estimat la trei milioane de euro.

Potrivit procurorului-şef al DNA Timişoara, Tamas Schiffbeck, în urma audierilor care au durat aproximativ opt ore, procurorii au emis ordonanţe de reţinere pentru primarul din localitatea Zăbrani (Arad), Marian Toader, şi pentru trei oameni de afaceri arădeni, transmite Mediafax.

Oamenii de afaceri sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat şi fraudare de fonduri europene, în timp ce primarul Marian Toader este acuzat de abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional.

Cei patru urmează să fie prezentaţi miercuri instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Procurorii DNA din Timişoara au făcut, marţi, percheziţii la locuinţele unor oameni de afaceri din judeţul Arad şi la locuinţa primarului din localitatea Zăbrani, într-un dosar de evaziune fiscală şi fraudare de fonduri europene, cu un prejudiciu estimat la trei milioane de euro.

Oamenii de afaceri vizaţi ar fi obţinut fonduri europene pentru înfiinţarea unei culturi de viţă-de-vie în judeţul Arad, aceştia intrând în parteneriat public - privat şi cu primăria din Zăbrani.

Potrivit proiectului european, terenul pe care trebuia plantată viţa-de-vie urma să fie mai întâi curăţat, după care ar fi trebuit să fie plantaţi butaşii care fuseseră cumpăraţi de la un om de afaceri italian.

Oamenii de afaceri nu ar fi respectat însă aceste condiţii prevăzute în proiect şi, în plus, au implicat o firmă cu care ar fi fraudat fondurile europene.

Anchetatorii susţin că drept recompensă pentru această afacere, primarul din Zăbrani, Marian Toader, urma să primească 50 de hectare de teren cultivat cu viţă-de-vie. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-27

TAGURI: primar, zabreni, trei, om, afaceri, retinut, evaziune, fraudare, fonduri, europene, dosar, prejudiciu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...