2018-12-12 14:42


Primarul Gheorghe Nichita, din nou la DNA pentru a asista la verificarea informatică a sistemelor ridicate de anchetatori

 |  10:16
Primarul Gheorghe Nichita, din nou la DNA pentru a asista la verificarea informatică a sistemelor ridicate de anchetatori

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a venit, marţi, din nou la sediul DNA, după ce luni a fost audiat mai bine de zece ore. Edilul asistă la verificarea informatică a sistemelor ridicate de anchetatori la percheziţiile făcute în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu, după ce ar fi apelat la angajaţii Poliţiei Locale pentru a-şi urmări fosta iubită.

Gheorghe Nichita a venit şi luni la sediul DNA în dosarul în care este cercetat, în arest la domiciliu, pentru că ar fi apelat la angajaţii Poliţiei Locale pentru a-şi urmări fosta iubită.

Primarul Iaşiului este cercetat în arest la domiciliu din 8 mai, decizie luată de Curtea de Apel Bucureşti, care a înlocuit hotărârea Tribunalului Bucureşti de cercetare a edilului sub control judiciar. În acelaşi dosar sunt cercetaţi, sub control judiciar, Liviu Hliboceanu, şeful Poliţiei Locale Iaşi, şi Ştefan Avîrvarei, şef serviciu în aceeaşi instituţie.

Gheorghe Nichita este suspectat în acest dosar că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale Iaşi, instituţie subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

Procurorii DNA au dispus, la începutul lunii mai, începerea acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a primarului Gheorghe Nichita pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Alături de Gheorghe Nichita au fost reţinuţi atunci directorul general al Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Hliboceanu, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (3 acte materiale) şi abuz în serviciu, şi Ştefan Avîrvarei, şef servicu în cadrul Poliţiei Locale, pentru folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, complicitate la abuz în serviciu, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic şi operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Adina Samson, şef de serviciu în Primăria Iaşi, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relaţie de câţiva ani, l-ar fi denunţat pe acesta după ce el i-ar fi pus pe poliţiştii locali să o urmărească.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-19

TAGURI: primar, gheorghe, nichita, nou, dna, asista, verificare, informatica, sistem, ridica, anchetator
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...