2018-12-15 18:11


Primarul Iaşiului, Gheorghe Nechita, reţinut de procurorii DNA pentru abuz în serviciu

 |  07:05
Primarul Iaşiului, Gheorghe Nechita, reţinut de procurorii DNA pentru abuz în serviciu

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a fost reţinut de procuroii DNA, după mai bine de şapte ore de audieri, el fiind suspectat de abuz în serviciu. Gheorghe Nichita va fi prezentat vineri la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

Alături de edil, vor fi aduşi în faţa instanţei şi şeful Poliţiei Locale ieşene Liviu Hliboceanu şi adjunctul său Ştefan Avarvarei, ambi fiind reţinuţi în cursul serii de joi în acelaşi dosar.

Gheorghe Nichita a fost ridicat de procurorii DNA de la vila sa din Copou, joi, în jurul orei 14.30 şi adus la Bucureşti pentru audieri.

DNA a precizat, într-un comunicat de presă, că procurorii de la Secţia de combatere a corupţiei fac 21 de percheziţii în judeţul Iaşi, într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise de la începutul anului 2015 până în prezent.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, este suspectat de abuz în serviciu, fiind acuzat că îi folosea pe angajaţii Poliţiei Locale, instituţie subordonată primăriei, să supravegheze anumite persoane, iar directorul Poliţiei Locale îl ţinea la curent cu toate detaliile legate de persoanele urmărite.

Potrivit unor documente ale anchetatorilor, obţinute de Mediafax, începând cu luna ianuarie a acestui an primarul Gheorghe Nichita a solicitat unor angajaţi ai Poliţiei Locale Iaşi, instituţie aflată în subordinea sa, să efectueze acţiuni de supraveghere operativă a unor persoane, folosind personalul instituţiei şi bunurile aflate în dotarea Poliţiei Locale Iaşi.

Pentru a cunoaşte exact deplasările unor persoane despre care dorea să cunoască toate detaliile, Gheorghe Nichita i-a pus pe poliţişti să le supravegheze inclusiv persoanele cu care acestea se întâlnesc.

Potrivit procurorilor, primarul Iaşiului le dădea dispoziţie directorului general al Poliţiei Locale Iaşi, Liviu Hliboceanu şefului de serviciu Ştefan Avîrvarei să trimită poliţişti din subordine în locurile unde ştia că sunt persoanele de care era interesat şi le cerea poliţiştilor să îl ţină la curent cu toate detaliile - cât stau într-un loc, cu cine se întâlnesc, unde pleacă şi de unde vin.

Potrivit sursei citate, când persoanele urmărite se aflau într-o încăpere, Gheorghe Nichita îi cerea lui Hliboceanu să pună un poliţist sau să stea el acolo pe toată durata în care persoana urmărită se afla în acel loc.

”Nichita Gheorghe, profitând de funcţia deţinută, a solicitat şi a primit date care nu sunt destinate publicităţii, în afara oricăror atribuţii de serviciu, şi în îndeplinirea unui interes personal”, au precizat anchetatorii. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-01

TAGURI: primar, iasi, gheorghe, nechita, retinut, procuror, dna, abuz, serviciu, prezinta, tribunal, arestare, preventiva
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NICOLAE
01 Mai 2015

Acest golan, pretindea in compania electorala ca vrea...."dreptatea pana la capat" si "vreau o tara ca afara|" Iata,oameni buni, pe cine a-ti votat. V-a venit acum oare mintea la cap? In nicio imprejurare NU MAI TREBUIE VOTATI, acesti derbedei,care prifita de ignoranta si naivitatea oamenilor simpli.
ADELA
01 Mai 2015

Fluxul abundenţei curge întotdeauna către minţile cele mai deschise, care se aşteaptă să primească. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email : adela.musca@yahoo.com
CARACATITA
01 Mai 2015

Si generalul Ontanu a facut la fel . Afacerile de la Europa , Doraly , depozite fantoma . Nu la intrebat nimeni .
HOTI PESTE TOT ?
01 Mai 2015

Halal Consiliu de Administratie la CFR Calatori sau mari directori la stat ,recomandati si garantati de privati? Director in Ministerul Transporturilor si membru in CA la CFR Calatori, Claudiu Dumitrescu sub Control Judiciar pentru presupuse fapte de coruptie… Mai trebuie subliniat ca Alexandrina Gatej a condus CA de la CFR Calatori inca de pe vremea lui Ovidiu Silaghi si ea in calitate de presedinte al bordului administrative a aprobat “performantele manageriale de execeptie”, cercetate acum de DNA, regizate de catre fostii directori Valentin Dorobantu(ANGAJAT LA OPERATORUL PRIVAT DE TRANSPORT DE CALATORI-REGIOTRANS,CONCURENTUL CFR CALATORI) si Vasile Secara(SUB CONTROL JUDICIAR). In plus, Ioan Rus a mentinut-o in CA de la CFR Calatori pe Dana Galbeni Rachila, cea despre care Curtea de Conturi a Romaniei a precizat ca este vinovata pentru acordare de indemnizatii ilegale de peste 1.300.000 de euro la companiile de sub tutela Ministerului Transporturilor. Tot Dana Galbeni Rachila este cea care in anii trecuti a avut afaceri impreuna cu “regina” achizitiilor de la CFR Calatori, Carmen Maria Popescu. Practic, prin aceste numiri, ministrul Ioan Rus a continuat campania de promovarea a oamenilor garantati de Ovidiu Silaghi si Relu Fenechiu, finalizand practic opera de garare pe linie moarta a CFR Calatori. Totodata, ministrul Ioan Rus precizeaza „că la începutul lunii martie, Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) a CFR Călători SA a aprobat numirea a trei noi membri în CA al companiei: Iosif Szentes, Ionela Adriana Atanasiu și Dan Iulius Plaveti” si ca „in aceeași hotărâre AGA au fost reconfirmați următorii membri ai CA: Alexandrina Corina Gătej – Președinte, Dana Rachila Galben și Alexandru Petrescu. Numirea lui Iosif Szentes este practic bomboana de pe coliva falimentarii companiei de stat CFR Calatori, intrucat acesta este cunoscut in randul ceferistilor ca un sustinator infocat al operatorilor de transport ferovia
HAHALERA
01 Mai 2015

Se tine dupa o curva , care umbla cu mai multi sularai . Daca era o femeie corecta si cinstita , nu se tavalea cu el si alti , ca o catea in calduri .
Random imageUltimele stiri


loading...