2017-01-21 00:15

EVENIMENT


Primarul din Deta, interceptat în dosarul șefei ITM Timiș

 |  14:12
Primarul din Deta, interceptat în dosarul șefei ITM Timiș

Primarul din Deta, Petru Roman, a fost audiat, joi, de procurorii DNA, în dosarul în care a fost arestată şefa ITM Timiş, Cornelia Corescu. Petru Roman (PDL) a declarat că a fost audiat în calitate de martor în acest dosar. El a precizat că şefa ITM Timiş avea unul dintre telefoane interceptat, iar el avusese cu aceasta o convorbire legată de un control al Inspectoratului Teritorial de Muncă la spitalul din Deta, aflat în subordinea primăriei. Edilul din Deta a fost în atenţia presei în iulie, după ce băieţii săi au înjunghiat trei tineri din oraş, într-un conflict izbucnit la o terasă. Ulterior, copiii primarului au fost arestaţi.

Şefa Inspecţiei Teritoriale de Muncă (ITM) Timişoara, Cornelia Corescu, a fost arestată, joi seara, prin decizia Tribunalului Timiş, ea fiind acuzată de complicitate la trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu. În dosar mai este cercetat şi Vasile Medeşan, secretar executiv al organizaţiei judeţene PDL Timiş, pentru trafic de influenţă, însă acesta va fi cercetat în stare de libertate.

Cornelia Corescu a fost reţinută de procurorii DNA Timişoara, miercuri seara, pentru 24 de ore. Ea a fost dusă la audieri în cursul zilei de miercuri, după o serie de percheziţii făcute de procurorii anticorupţie în biroul ei de la ITM Timiş şi în departamentele de relaţii contractuale şi securitate în muncă.

Cornelia Corescu este membru în Biroul Politic Judeţean al PDL Timiş şi se află de aproape 7 ani la conducerea ITM Timiş. În perioada în care Ministerul Muncii era condus de liberalul Paul Păcuraru, Cornelia Corescu a fost demisă din funcţie, după ce angajaţi ai ITM au făcut mai multe reclamaţii şi au acuzat-o de abuz în serviciu. Acuzaţiile se refereau la faptul că făcea presiuni asupra angajaţilor să nu sancţioneze anumite firme controlate şi găsite cu nereguli. Ulterior, ea a contestat decizia în instanţă şi a fost repusă în funcţie.

În 2008, Cornelia Corescu a candidat din partea PDL pentru un post de senator, însă a pierdut alegerile.

Procurorii anticorupţie susţin că şefa ITM Timiş, Cornelia Corescu, i-a cerut administratorului unei firme 10.000 de lei, pentru a nu sancţiona firma pentru încălcarea legislaţiei muncii, femeia indicând că banii să fie plătiţi ca donaţie pentru organizaţia judeţeană a PDL din care făcea parte.

Potrivit unui comunicat remis joi de DNA, Cornelia Corescu, inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Timiş, este acuzată de trafic de influenţă şi două infracţiuni de instigare la fals intelectual în scopul ascunderii comiterii infracţiunii de trafic de influenţă.

Din ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori reiese că, în perioada iulie-august, Cornelia Corescu, în calitate de inspector-şef al ITM Timiş, prin intermediul lui Vasile Medeşan, i-a pretins unui denunţător, administrator la o societate comercială, suma de 10.000 de lei, indicându-i ca banii să fie achitaţi ca donaţie pentru organizaţia judeţeană de partid din care aceştia făceau parte (Partidul Democrat Liberal).

În schimb, Corescu urma să intervină la funcţionari din subordinea sa, asupra cărora avea influenţă, pentru a-i determina să nu aplice firmei denunţătorului sancţiunile contravenţionale corespunzătoare referitoare la încălcarea legislaţiei muncii, pentru o serie de nereguli constatate, spun procurorii DNA. 

Deoarece denunţătorul nu a achitat decât 1.000 de lei din suma cerută, Corescu a dispus ca o angajată din subordine să înlocuiască procesul-verbal iniţial cu un altul în care se consemnau împrejurări nereale ce ar fi atras sancţiuni mai aspre.

Totodată, inspectorul-şef al ITM Timiş a condiţionat renunţarea la sancţiunile aplicate de depunerea, de către denunţător, a întregii sume de bani pretinse iniţial. În acest context, Corescu a dispus înregistrarea în evidenţele instituţiei a unei contestaţii în vederea anulării procesului-verbal cu o dată anterioară, astfel încât să apară ca fiind formulată de denunţător în termen legal. Cu toate acestea, remiterea întregii sume de bani pretinse nu a mai avut loc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image