2018-12-15 02:08


Primarul din Târgu-Mureş dă contracte „portocalii”

 |  16:01

Firma unui consilier judeţean PDL din Mureş, prosper om de afaceri pe plan local, derulează contracte pe bani grei cu Primăria din Târgu-Mureş, condusă de vicepreşedintele PDL Dorin Florea.

Consilierul judeţean Doru Borşan, vicepreşedinte al PDL Mureş, este asociat, potrivit Registrului Comerţului, dar şi ultimei sale declaraţii de avere, în firma Energoplus, alături de preşedintele FCM Târgu-Mureş, Ioan Nucu Man. Societatea a avut, în ultimii doi ani, cel puţin cinci contracte încheiate cu Primăria Târgu-Mureş, din care două numai pentru lucrări executate la sediul acestei instituţii. Valoarea totală a acestor contracte, potrivit Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), este de peste 5,5 milioane de lei (aproximativ 1,3 milioane de euro) fără TVA. Ultima lucrare efectuată de Energoplus, în asociere cu Senin Prodexp şi Lavitex Prod, a fost atribuită pe 5 august şi priveşte furnizarea şi montarea de echipamente de joacă, mobilier urban tip bănci şi alte echipamente destinate activităţilor sportive, precum şi lucrări de amenajare a unor parcuri şi spaţii de joacă din Târgu-Mureş. Toate licitaţiile organizate de primăria condusă de Dorin Florea nu au fost electronice şi au avut doar un singur ofertant – Energoplus, uneori în asociere cu alte firme.

Doru Borşan a fost, până în 2007, după cum el însuşi ne-a declarat, liderul filialei mureşene a PNG, condus de Gigi Becali. Acestuia i-a vândut, în 2008, Rolls-Royce-ul cumpărat de la un cetăţean german. În toamna aceluiaşi an, Borşan era deja în structurile PDL. Consilierul judeţean democrat-liberal mai este asociat, potrivit Registrului Comerţului, şi în firmele Irokar Company, Mulazzani Construzioni, Royal Energy Invest şi Andaluzia Transilvania Construcţii. Firma Irokar Company a încheiat, pe 12 octombrie 2009, cu Societatea Naţională de Gaze Romgaz un contract de spălare a maşinilor în valoare de 200.000 de lei. Energoplus a efectuat lucrări şi la Complexul de Agrement şi Sport Mureş, alături de firma Conimur, la care asociat este un inspector din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii, Cornel Lungu. Cu aceeaşi firmă, şi tot în beneficiul primăriei, Energoplus a modernizat căminul pentru vârstinici pentru 2,2 milioane de lei.

Primarul Dorin Florea, vicepreşedinte al PDL, nu a ştiut să spună nimic despre contractele derulate de firma colegului său de partid. „Nu ştiu, nu mă întrebaţi pe mine de astfel de chestiuni, întrebaţi-i pe directorii din primărie”. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-02-22
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TERBEA SORIN
09 Feb 2012

aveti dreptate gunoiu de doru borsan dator vindut,mina in mina cu dm pardalian.chiar nu vede cine ar trebui sa vada ca dm.pardalian are o avere care nu o poate justifica 3 case audi a8 bmw ect.sa ajuns tiganu dar sa nu uite ca la puscarie va ajunge cat de curind de altfel acolo ii locul si sa nu uite ca e inconjurat de oameni fara caracter care il vor vinde dute pardaliane la casa de la viena cit te mai poti bucura si chiar daca ai divortat nu o sa te bucuri de avere pt.ca ai furat si nimic nu ai facut cinstit.
VLAD PETRU
09 Feb 2012

Dragi tg-mureseni am sa va relatez cite ceva din averea dm.dorin florea pardalian care se vaita de criza care bintuie romania. -trei case in zona rezidentiala platoul cornesti -apartament de lux cumparat cu 180000 euro str.negoiului 2a -casa in centru tg-muresului -casa in austria -masini a8,bmw x5,mercedes e class,ect -un cont in valuta in strainatate dar nu uita florine ca vine vremea ta si chiar daca ai divortat nu o sa te bucuri de averea care ati furato iar cind vei fi in puscarie ai sa-ti doresti sa te mai bage cineva in seama dar nu florine pt. ca esti inconjurat de oameni fara caracter care te vor vinde pt.un leu. de ce nu iesi la tv si sa spui de ce ai divortat ,mincinosule dar oameni incep sa afle si vai de capul tau si puneti baiatul sa steie cocotat in apt.cu luminile colorate ca nu cumva sa deie lumea de el dar ii voi conduce eu personal pe oameni la el . din ce ai facut avere pardaliane din munca cinstita sau din salariu de primar. jigodie
BRISCARU CORNEL
26 Mar 2012

perfecte dreptate
BRISCARU CORNEL
26 Mar 2012

Clanul Dorin Florea ...Maior Claudiu... Bretfelean...Securistul... Man Ioan... Moca Dorel...Maior Iustina...Tatar Bela directorul Transport Local...Filimon Vasile ..rezervistul...Terbea Sorin....trebuie sa disparaaa!!dar asta numai cu DNA ul!!!ce ziceti este buna ideia??
PUSCARIA TG-MURES
01 Mai 2012

te asteptam draga florea divortul e pentru fraieri fugi cit m-ai ai timp dar nu la viena in tanganica ca si culoarea permite vrei sa treci la usl ? apartamentu de pe negoiului pe cine lai trecut pe fitu ?o fi mare afacerist cit inpozit a platit baiatu saracu drogangiu audi a8 lati lovit si lati ascuns era cumva baiatu dupa 2-3 coca cola sau mai mult coca decit cola casa de pe platou de ce ai vinduto esti tare in timp de criza ai gasit client DNA nu inchide ochi nu vedeti ca nui mai intereseaza ignora toata lumea dar sper ca ordinul sa vina cit mai repede dosarele trebuie scoase la lumina mare atentie a inceput evacuarea averei strinsa cinstit de dm.Pardalian Florea.
???????????????????
01 Mai 2012

floricica ai belito,frunda era ti-o strica
CIPRIAN TANASE
17 Mai 2012

Niste nenorociti care nu se mai satura sa fure, dar o sa le vina vremea. In Targu-Mures se strang tiganii in Valea Rece cu miile. Ii tin pentru voturi. Le fac buletine doar pe perioada votului. Este jaleeee ce se intampla aici la noi, in Targu-Mures. Vin tiganii si sparg garaje, apartamente....trimit puradeii la cersit prin cartiere si la filat, cauta prin gunoaie, rastoarna cosurile de gunoi. A fost batuta o politista de tigani in Valea Rece de nu o mai recunoasteai...si nimeni nu a facut nimic. E ceva de nedescris. Nimeni nu face nimic. Din moment ce Terbea si Maior vin beti turta si fluierand, din acest cartier de tigani, noaptea....chiar nu mai e nimic de spus. Probabil mai fac si trafic de arme cu Terbea ca nu m-as mira. Stie Terbea despre ce vorbesc. A ajuns o tara numai de corupti si nenorociti. Au facut tara de ras si vad ca le place, dar tot raul spre bine si o sa vina vremea cand o sa le para rau, acestor "domni" corupti.
Random imageUltimele stiri


loading...