2017-01-18 01:39

EVENIMENT


Primarul din Târgu Secuiesc, reţinut pentru luare de mită, dus la Tribunal cu propunere de arestare

 |  19:46
Primarul din Târgu Secuiesc, reţinut pentru luare de mită, dus la Tribunal cu propunere de arestare

Primarul municipiuluiTârgu Secuiesc, Racz Karoly, reţinut, vineri seară, de procurorii DNA -Serviciul teritorial Braşov, pentru luare de mită, a fost adus, sâmbătădupă-amiază, la Tribunalul Covasna, cu propunere de arestare preventivă pentru29 de zile.

Primarul a fost adusla Tribunal în jurul orei 14.30, cu o dubă a Poliţiei, intrând în clădire pe o uşă din spate,unde presa nu a avut acces.

El a fost dus directîn sala de judecată, urmând ca magistraţii să decidă dacă vor admite propunereaprocurorilor DNA de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Primarul municipiuluiTârgu Secuiesc, Racz Karoly, a fost reţinut, vineri seară, de procurorii DNA -Serviciul teritorial Braşov, pentru luare de mită, după ce ar fi cerut 41.000de lei de la administratorul unei societăţi comerciale din localitate pentru asprijini firma în contractul cu Primăria.

Potrivit unui comunicatal Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după încheierea, la 15 februarie2010, a unui acord-cadru de prestări servicii între municipiul Târgu Secuiescşi o societate comercială (acord ce avea ca obiect furnizarea de produse decarieră şi balastieră), Racz Karoly, în calitate de primar al oraşului, i-apretins administratorului firmei respective o sumă de bani în scopul derulăriifără probleme a contractului, şi anume "emiterea de comenzi din parteaPrimăriei şi aprobarea cu celeritate a plăţii produselor livrate".

Astfel, în perioadaaprilie 2010 - februarie 2011, Racz Karoly a primit de la administratorulsocietăţii respective, cu titlu de mită, suma de 41.000 de lei. Societatea aplătit lunar câte 4.000 de lei în perioada aprilie-octombrie, 10.000 de lei înluna noiembrie 2010 şi 3.000 de lei la 17 februarie 2011, potrivitanchetatorilor.

Primarul din TârguSecuiesc a fost prins, vineri, în flagrant delict de procurorii DNA, în timp ceprimea o tranşă de 10.000 de lei de la administratorul societăţii respective.

Primarul Racz Karolyse află la primul mandat şi a fost ales pe listele Partidului Civic Maghiar.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-06-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image