2017-01-19 02:17

EVENIMENT


Primul centru din România împotriva alergiilor

 |  12:51
Primul centru din România împotriva alergiilor

Primul centru de monitorizare pentru Ambrosia artemisiifolia şi polen alergen din România a fost inaugurat ieri la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, însă centrul îşi va începe oficial activitatea în luna februarie a anului următor, potrivit Agerpres. Valoarea totală a proiectului a fost de 680.932 euro, din care 261.596 euro au fost alocaţi partenerului român, fondurile fiind utilizate pentru înfiinţarea şi echiparea centrului, dar şi pentru colectarea de date din teren.

Ambrosia artemisiifolia, numită şi “iarba pârloagelor”, este extrem de nocivă pentru sănătatea populaţiei datorită polenului său, acesta provocând alergii puternice. Buruiana apare şi se răspândeşte rapid pe terenurile virane, şantiere, printre ruine şi dărâmături, pe marginea şoselelor, dar şi în grădini şi printre culturile agricole.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-07-17

TAGURI: iarba pârloagelor, alergii, Universitatea Ştiine Agricole şi Medicină Veterinară Timişoara, buruiană, remediuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image