2017-01-25 03:28


Primul satelit românesc a dispărut

 |  19:46
Primul satelit românesc a dispărut

Primul satelit românesc lansat în spaţiu nu este detectat de Agenţia Spaţială Română. Pe numele său Goliat, satelitul a fost lansat pe 13 februarie, iar data a fost se pare una cu ghinion. Alături de acesta, în spaţiu au mai fost lansaţi alţi opt sateliţi, din Guyana Franceză, iar dispozitivele au ajuns pe orbită cu naveta Vega.

“Ne aflăm în etapa în care stabilim conexiunea radio cu satelitul”, a declarat cercetătorul Mugurel Bălan, coordonator al proiectului, citat de dascloud.ro.

Goliat face parte din categoria microsateliţilor, având forma unui cub cu latura de 10 centimetri şi o greutate de un kilogram. A fost conceput şi dezvoltat de ROSA, în colaborare cu Institutul de Ştiinţe Spaţiale, între 2005 şi 2007. Misiunea acestuia are un caracter educaţional şi experimental, acesta fiind lansat în spaţiu din cadrul unui program al ROSA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-17

TAGURI: Satelit_romanesc, goliat, spatiu, pierdutComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HA, HA, HA
14 Feb 2012

ce gluma buna, ma kakk de ras - operatiune de lansare REUSITA - pacientul e mort sau disparut ! Mai bine zis Made in Romania ! Va bateti joc de banii contribuabililor - amatorilor !!!
UNNE
15 Feb 2012

nu-l mai cautati a cazut la mine pe casa
Random image