2017-01-17 09:29

EVENIMENT


Principele Radu Duda: "Pentru Regele Mihai I, Ziua Naţională a României rămâne 10 Mai"

 |  17:53
Principele Radu Duda: "Pentru Regele Mihai I, Ziua Naţională a României rămâne 10 Mai"

Principele Radu Duda a declarat în cadrul emisiunii 3x3 moderată de Stelian Tănăse, la Realitatea TV, că Regele Mihai I nu a sărbătorit niciodată 1 Decembrie, căci, aşa cum a declarat chiar regele însuși, "cea mai importantă zi din viaţa unui om este ziua lui de naştere, iar pentru o țară cea mai importantă zi este ziua în care şi-a obținut independența".

Principele Radu Duda a declarat în cadrul unei emisiuni moderată de Stelian Tănase, la Realitatea TV, că Regele Mihai I nu a participat niciodată la sărbătoarea de 1 Decembrie. "Regele sărbătorește 10 mai şi Sfântul Mihai. Regele respectă decizia celor care au acceptat noile aranjamente, e o zi în care bunicii lui au făcut istorie", a mai spus Principele Radu Duda.

10 mai rămâne Ziua Naţională a României pentru Regele Mihai I, care consideră că cea mai importantă zi pentru o ţară este ziua în care aceasta a devenit independentă.

Istoricii sunt de părere că actul de unire se afirmă ca fiind un act izvorât din voinţa populară a românilor. "Actul în sine comemorat, ceea ce s-a întâmplat la 1 decembrie 1918, este un act de voinţă populară. Un act civil, precedat de o organizare nemaiîntâlnită, un eveniment care nu implică o prezenţă a puterii, ci o manifestare autentică şi democratică a voinţei majorităţii reprezentative.

Decizia ca preşedintele să participe la astfel de sărbători, spun istoricii, ar putea fi explicată ipotetic prin faptul că președintele țării încorporează cele trei funcții ale regelui medieval Rex imago Dei, în viziunea luiJacques Le Goff, adică: a face dreptate, este nobil şi războinic, președintele este comandantul suprem al armatei şi are funcţia de a aduce prosperitate.

La sfârşitul lunii noiembrie, Senatul a constat, adoptarea tacită a unei propuneri legislative care prevede declararea zilei de 10 mai - Ziua Independenţei, ca zi de sărbătoare națională. În propunerea de act normativ se arată că "importanţa zilei de 10 mai pentru istoria României este covârşitoare, ea fiind alături de zilele de 1 decembrie 1918, 24 ianuarie 1859 şi 22 decembrie 1989, unul dintre reperele statului român modern". (Realitatea.net)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TALIDA COVACI
03 Dec 2011

Un nemernic si un ticalos acest "rege".
ZIGZAG
03 Dec 2011

sa se mute la moscova..cu tot cu dudau.
GELU
03 Dec 2011

Falsificarea istoriei sau simple coincidențe ...! ?: a) La 9 mai 1877, Ad unarea Deputatilor si Sen atul s-au intrunit in ses iune extraordinara si au proclamat independenta de stat a Romaniei. Mihail Kogalniceanu, a rostit ce lebrul discurs in care a exclamat "Suntem independ enti, suntem natiune de s ine statatoare!". Declara tia de independență a ării a fost semnată de Carol I la 10 mai 1877, spre a coincide cu ziua s a de nastere ..!. b) Arm ata Romana a reușit elib erarea orasului Carei de sub ocupatia străină î n cursul zilei de 24 octo mbrie 1944, dar a fost de clarată oficial la 25 oc tombrie, ziua de nastere a lui Mihai I de Hohenzol lern, pe care de altfel C arol al II-lea nu-l consi dera fiul său legitim .. !. Astfel ziua de 9 mai are o triplă semnificat ie: proclamarea Independe ntei de Stat a Romaniei, victoria Coalitiei Natiun ilor Unite in cel de-al D oilea Razboi Mondial și Ziua Europei.
TRAIAN
03 Dec 2011

Pentru mine Casa regala e ste un SRL care isi urmar este propril profit. E tr eaba lui. Eu nu am nimic de castigat de aici. Duda daca macar ar fi privit la televizor ar fi aflat ca ziua nationala a ROMAN IEI e 1 Decembrie, si ar fi tacut.
ARTHUR
04 Dec 2011

Am nimerit gresit intr-o cloaca de basescieni anal fabeti care au citit numa i istoria dupa Roller si au ramas la stadiul "sa n u uiti Darie!". Sa va fi e de bine cu ziarul vostr u cu tot!
N.MITREA
04 Dec 2011

Si cum ramane?Fiecare cu a lui.Acest duda(fara maj uscule)sa serbeze ce dore ste.Noi,romanii,avem sarb atoarea noastra.De ce nu sarbatoresre23august ca a tunci a vandut tara rusi lor.Din aceste motive es te prieten cu Iliescu.
N.MITREA
04 Dec 2011

Si cum ramane?Fiecare cu a lui?.Acest duda(fara ma juscule)sa serbeze ce dor este.Noi,romanii,avem sar batoarea noastra.De ce nu sarbatoresre23august ca atunci a vandut tara rus ilor.Din aceste motive e ste prieten cu Iliescu.

Adauga un comentariu

Random image