2018-11-16 20:36


Principesa Sofia se află în Elveţia pentru a sta alături de REGELE MIHAI

 |  14:48
Principesa Sofia se află în Elveţia pentru a sta alături de REGELE MIHAI

Principesa Sofia se află în Elveţia pentru a sta alături de Regele Mihai, după ce în urma discuţiilor cu medicii care monitorizează starea de sănătate a fostului suveran, Principesa Margareta a revenit în ţară pentru a-şi relua programul public.

"Luni, 20 noiembrie 2017, Alteţa Sa Regală Principesa Sofia a sosit în Elveţia, la reşedinţa privată a Majestăţii Sale Regelui, pentru a sta alături de tatăl său de-a lungul acestei săptămâni", a anunţat Casa Regală citata de News.ro.

Biroul de presă al Regelui Mihai a transmis duminică faptul că în zilele care au trecut de la comunicatul din 6 noiembrie starea generală a regelui nu s-a agravat, semnele vitale ale Majestăţii Sale aflându-se pe o platformă constantă, iar medicii au administrat o medicaţie care să uşureze somnul şi respiraţia.

Cu toate acestea, Regele Mihai continuă să se afle într-o stare îngrijorătoare de sănătate, iar scăderea accentuată a capacităţilor fizice şi a capacităţii de comunicare, precum şi imposibilitatea de a se deplasa fără ajutor au rămas la acelaşi nivel.

"Regele Mihai este îngrijit la domiciliu cu excepţională competenţă şi cu mare grijă de o amplă echipă medicală. Doctorii evaluează zilnic starea Majestăţii Sale. Medicii au transmis faptul că, în actuala stare în care se află Majestatea Sa, Principesa Moştenitoare Margareta poate să se întoarcă în România deocamdată, pentru a-şi relua activităţile publice. Medicii consideră prea riscantă deplasarea Regelui Mihai de la reşedinţa privată la spital. Ei sunt unanimi în recomandarea ca tratamentul administrat Majestăţii Sale să se concentreze acum pe prevenirea suferinţei şi pe păstrarea confortului fizic şi psihologic al Suveranului", spune sursa citată.

De asemenea, Biroul de Presă al Regelui Mihai spune că Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale a fost la reşedinţa din Elveţia în mai multe rânduri şi l-a împărtăşit pe rege. De asemenea, reprezentanţi ai săi se deplasează frecvent la reşedinţa regală.

"În afară de Principesa Moştenitoare Margareta şi de Principele Radu, prezenţa la reşedinţa privată din Elveţia va continua să fie limitată doar la fiicele Majestăţii Sale şi la Mitropolitul Iosif (sau trimisul său). Personalul Casei Majestăţii Sale va continua, cu devotament şi însufleţire, misiunea pe lângă Regele Mihai I", se adaugă în comunicatul citat.

Casa Regală a anunţat în 6 noiembrie că starea generală a Regelui Mihai s-a agravat şi că acesta prezintă o slăbiciune accentuată, cu o scădere semnificativă a rezistenţei, principesa Margareta aflându-se deja la reşedinţa privată din Elveţia. Un alt comunicat, din 8 noiembrie, preciza că sărbătoarea Sfinţilor Mihail şi Gavril îl găseşte pe Majestatea Sa Regele Mihai în stare de suferinţă şi că nu va exista niciun eveniment organizat la reşedinţa acestuia. De asemenea, consemna că regele Mihai a fost împărtăşit de un trimis al IPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale.

Miercuri, şeful Casei Regale, Andrew Popper, a declarat la TVR că starea regelui Mihai este foarte precară, dar pentru moment s-a stabilizat, iar medicii îşi concentrează eforturile pentru a-l menţine fără dureri. El a precizat că regele "are momente în care este conştient, are şi momente în care este mai puţin conştient".

Regele Mihai a împlinit 96 de ani în 25 octombrie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-21

TAGURI: sofia, regele mihai, elvetia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...