2018-11-15 06:16


Privatizarea Poştei, amânată

 |  19:17
Privatizarea Poştei, amânată

Privatizarea Poştei Române se va încheia la finele acestui an sau în primele luni din 2013, nu peste trei luni, aşa cum s-a convenit în urma discuţiilor cu FMI, termenul avansat iniţial fiind unul nerealist, a declarat ministrul comunicaţiilor, Răzvan Mustea. „Poşta Română este cel mai mare angajator şi o companie foarte importantă pentru statul român, unde deţine 75% din capitalul social. Nu sunt de acord cu privatizarea operatorului poştal cu orice preţ şi în orice condiţii. Vrem să identificăm un investitor serios pentru Poşta Română. După încheierea acestui proces, statul va rămâne majoritar, cu 51% din capital”, a spus Mustea, citat de Mediafax. Oficialul a adăugat că privatizarea companiei va începe cu selectarea unui consultant juridic, demers care se va încheia în cel mult o lună, urmat de alegerea unui consultant de privatizare. „Privatizarea operatorului poştal se va încheia în 5-8 luni. Prin urmare, sper ca până la finele acestui an sau în primele luni ale anului 2013 să încheiem acest proces”, a mai spus ministrul. El a adăugat că mai multe companii de profil s-au arătat interesate de Poştă, printre care se numără şi operatorul poştal naţional din Belgia. „La finele lunii februarie, Poşta Română avea 34.968 de angajaţi, în timp ce în 2011 pierderile companiei s-au cifrat la 68 milioane de lei, din care peste 30 milioane de lei reprezintă provizioane constituite în baza unor litigii aflate pe rol. (…). Anul acesta, la Poşta Română nu vor mai fi făcute disponibilizări, în afara celor 518 angajaţi deja disponibilizaţi, care vor primi salarii compensatorii în funcţie de vechime”, a precizat ministrul comunicaţiilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-06-25

TAGURI: posta romana, amanata, privatizare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JANA
12 Dec 2012

Ce pacat ca aveam doar 10 ani in 89, poate ca as fi luat aparatul ca si multi altii si as fi facut o gradmaa de poze. Cred ca febra unor cadre interesante ar fi invins frica fata de fortele de represiune. Sau cine stie Acum las deoparte aspectul artistic si pun accent pe valoarea documentara a acestor poze care reprezinta aur curat, numai si numai pt faptul ca au fost facute in ultimele ore ale regimului Ceausescu. Cele de dupa 22 decembrie 1989, sunt interesante dar nu prezinta parca niciun interes, pt ca deja regimul picase si oricum toata lumea fotografia fara frica. Daca fotografii de atunci (doar cei care s-au incumetat sa scoata aparatul din geaca in 21 decembrie 89) ar fi avut tehnologia din zilele noastre, poate ca am fi avut poze si mai interesante. Ma uimeste ca nimeni nu a reusit sa faca niste fotografii panoramice, de la vreun etaj. Chiar nu locuia nimeni in zona? Nu putea poza prin perdele, cumva (admitem ca i-ar fi fost frica sa iasa pe geam cu aparatul foto)??
ELI
14 Dec 2012

Multumesc pentru froseamule fotografii! Am facut Chimia la Universitate in anii 90. Bucurestiul, un oras care mi-a ramas la suflet. Un oras istoric dar pacat ca nimeni nu a miscat un deget sa pastreze unicitatea orasului.Ce frumoas oras a fost dar ce poluat si aglomerat a devenit. Este strigator la cer sa vezi ca nici un politician nu ia nici o masura sa gaseasca o solutie pentru parcari, strazi cu sens unic, sa gaseasc solutii sa decongestioneze strazile. Au vindut toate cladirile istorice. Anul trecut am vizitat Bucurestiul dupa sapte ani si m-a intristat cind am vazut cite cladiri gata sa se prabuseasca. Locuiesc intr-un oras cu 17-20 millioane de locuitori, NY, dar nu pare asa de aglomerat ca si Bucurestiul.Pacat, mare pacat!!!
Random imageUltimele stiri


loading...