2017-01-18 10:11

EVENIMENT


Procuroare găsită înecată

 |  10:00
Procuroare găsită înecată

Dispărută de acasă de duminică, procuroarea Ionela Viorina Ionescu, în vârstă de 45 de ani, de la Parchetul Tribunalului Argeş, a fost găsită moartă, ieri, în lacul de acumulare din localitatea Tudor Vladimirescu. Potrivit anchetatorilor, femeia s-a sinucis din cauza problemelor profesionale pe care le-a avut în ultimii ani.

Potrivit procurorilor care instrumentează această moarte suspectă, Ionela Viorina Ionescu şi-a planificat cu minuţiozitate sinuciderea. Înainte de a dispărea de la domiciliu, femeia a lăsat familiei un bilet în care a detaliat problemele care o presau. Este vorba atât de probleme de natură profesională, cât şi de probleme  personale, spun anchetatorii. Autorităţile nu au făcut publice motivele invocate de sinucigaşă în scrisoare, afirmând că familia procuroarei a cerut discreţie maximă pe acest subiect.

Nu au mai vrut-o şefă

Cu ani în urmă, Viorina Ionela Ionescu a deţinut funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. Ulterior, ea a fost înlocuită, ocupând funcţia de prim-procuror adjunct al aceleiaşi unităţi din parchet. În anul 2008, Viorina Ionescu a intrat în atenţia şefilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care au înaintat Consiliului Superior al Magistraturii o cerere pentru revocarea din această funcţie. Cererea a fost înaintată către Secţia pentru procurori în materie disciplinară, care, la data de 29 mai 2008, au dat soluţie de respingere a solicitării procurorului general. Se pare, însă, că situaţia profesională a Ionelei Viorina Ionescu nu s-a îmbunătăţit nici după această soluţie. Surse judiciare susţin că problemele de la serviciu s-au răsfrânt şi asupra situaţiei personale, iar totul a culminat duminică, atunci când procuroarea a luat decizia să se sinucidă. Ea a plecat de la domiciliu, după ce în prealabil şi-a înştiinţat familia prin intermediul unei scrisori.

Anchetatorii încearcă acum să stabilească cu exactitate motivele care au determinat-o pe fosta şefă a Parchetului Tribunalului Argeş să ia această decizie. Ionela Viorina Ionescu este fiica unuia dintre cei mai prestigioşi avocaţi pensionari care au activat în cadrul Baroului Argeş.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image