2019-01-18 02:02


Procurorii CSM o CRITICĂ pe Viorica Dăncilă: ”A făcut afirmații GRAVE”

 |  17:39
Procurorii CSM o CRITICĂ pe Viorica Dăncilă: ”A făcut afirmații GRAVE”

Secția pentru procurori a CSM spune că premierul a făcut în Parlamentul European afirmații grave, nesusținute factual.

Comunicatul Secției pentru procurori a CSM:

„Secţia pentru procurori, cu majoritate a luat act cu îngrijorare de declaraţiile publice ale prim-ministrului din data de 3 octombrie 2018, din Plenul Parlamentului European, privind funcţionarea sistemului judiciar din România.

Acreditarea ideii că prin îndeplinirea de către procurori a obligaţiei legale de a înregistra orice sesizare adresată de justiţiabili, inclusiv plângerile vizând magistraţii (peste 98% din aceste dosare penale au la bază o astfel de modalitate de sesizare), se creează un sistem de presiune asupra magistraţilor vizaţi de aceste plângeri, reprezintă o afirmaţie gravă, nesusţinută factual şi nepermisă într-un stat de drept.

Atribuirea unor conotaţii negative generale soluţiilor de achitare, care în România se încadrează în limitele normale la nivel european, este un demers de natură a decredibiliza întreaga activitate a Ministerului Public.

Secţia subliniază faptul că toate probele administrate în cursul urmăririi penale sunt supuse evaluării, sub aspectul legalităţii, numai judecătorilor. Afirmaţia că soluţiile pronunţate de magistraţi s-ar dispune dincolo de o astfel de evaluare făcută exclusiv de judecători, în afara cadrului legal ori ca efect al unor presiuni de orice natură, are un real potenţial de afectare a independenţei, prestigiului şi credibilităţii justiţiei.

Secţia asigură că procurorii îşi exercită atribuţiile în conformitate cu rolul lor constituţional de apărare a ordinii de drept şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, având ca unic temei legea.

Secţia pentru procurori reiterează imperativul unui mesaj public echilibrat şi responsabil care să consolideze încrederea cetăţeanului în actul de justiţie, îndatorire care revine deopotrivă tuturor reprezentanţilor instituţiilor publice.”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-10-03

TAGURI: procurori, csm, critica, viorica dancila, parlamentul european
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
03 Oct 2018

Cat sunteti de penibili si mincinosi ,procurorii lui peste mort Sigur multi procurori sunt de buna credinta dar si multi de rea credinta care v ati facut de ras pupand in fund niste nazisti Onea ,portocala rahatul ala de uncheselu si cati or mai fi au distrus increderea cetatenilor in justitie
@ ANONIM PENAL
03 Oct 2018

Onea si portocala nu reprezinta magistratii din Romania. Nu exista padure fara uscaturi. Asa cum tu esti un gunoi care slugareste pentru doi arginti mafia psd , nu inseamna ca toti slujitorii social -democratiei sunt ca tine. Analfabeta s-a umplut iar de ''penibil'' venind cu fitzuica scrisa de puscariasii valcov si draknea. Oficialii europeni ii cunosc bine capacitatea (ne) intelectuala a slugii din Videle. He he he Sa le bei pisatul lui onea si portocala drogat al ciumei rosii. Siktir.
@@ ANONIM BOLNAV
03 Oct 2018

Atunci sa recunoasca CSMul ca au si gunoaie care sunt protejate de CSM....JIGODIE care ești sa pupi in cur toate gunoaiele protejate de CSM...ATENTIE ...rezervați timp ca vei avea mult de pupat ...ALUPIGUS
BOU ANONIM BOLNAV
03 Oct 2018

alupigus lui proasta de nevastata lui fiicata latoate neamurile tbolsevice pe care le ai si mult pisat pe mormintul matii aia care era drogata cind te a facut jigodie pesedista
ALLISON HOWARTS
04 Oct 2018

Bună ziua, sunt Allison Howarts După ce am fost în relație cu Anderson de ani de zile, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul era zadarnic, l-am vrut atât de mult din cauza dragostei pe care o am pentru el, L-am rugat cu totul, am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema prietenului meu și mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă să-l aducă înapoi, dar eu sunt tipul care niciodată nu credea în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, am trimis poșta și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că ex fostul meu se va întoarce la mine în trei zile, a aruncat vraja și în mod surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16:00. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns la apel si tot ce a spus a fost ca a fost atat de rau pentru tot ce sa intamplat ca el a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană, referindu-mă la singura vrăjitoare reală și puternică care mi-a ajutat cu propria mea problemă. email: ogagakunta@gmail.com puteți să-l trimiteți prin e-mail dacă aveți nevoie de asistență în relația dvs. sau în orice alt caz sau pe WhatsApp pe +2348069032895 1) vrăji vrăji 2) Vrăjile pierdute de dragoste 3) Vrăjile de divorț 4) Vrăjile căsătoriei 5) Vraja de legare. 6) vrăji de rupere 7) Înlăturați un iubit trecut 8.) Vrei să fii promovat în biroul tău / vraja de loterie 9) doresc să-ți satisfacă iubitul Contactați acest om grozav dacă aveți o problemă pentru o soluție durabilă ogagakunta@gmail.com
Random imageUltimele stiri

loading...