2017-01-21 06:18

EVENIMENT


Procurorii i-au prezentat lui Sorin Ovidiu Vîntu materialul de urmărire penală

 |  20:04
Procurorii i-au prezentat lui Sorin Ovidiu Vîntu materialul de urmărire penală
Omul de afaceriSorin Ovidiu Vîntu şi presupusul său complice la şantaj, Ion Ilie Cezar, aufost aduşi, ieri, la Parchetul General, unde urmează să le fie prezentatmaterialul de urmărire penală în dosarul deschis în urma acuzelor de şantaj şiameninţare formulate de Sebastian Ghiţă.

Potrivitavocaţilor celor doi, procurorii au finalizat ancheta, iar începând deieriSorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar pot vedea legalprobelestrânse împotriva lor. Ion Ilie Cezar, cercetat alături de SorinOvidiu Vîntu, amândoi fiind acuzaţi că l-ar fi şantajat pe Sebastian Ghiţă, arputea fi cercetat în libertate, după ce Judecătoria Buftea a admis cererea deeliberare sub control judiciar, însă hotărârea nu este definitivă. Pe de altă parte, Sorin Ovidiu Vîntu, care asolicitat şi el eliberarea sub control judiciar, a anunţat în urmă cu douăzile, în sala de judecată, că renunţă la solicitare, instanţa luând act depoziţia acestuia. Judecătoria Sectorului5 a decis,la 10 mai, să îşi decline competenţa de soluţionare a cererilorde eliberare sub control judiciar formulate de Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion IlieCezar în favoarea Judecătoriei Buftea, hotărârea fiind definitivă. Astfel,instanţa a admis excepţia de necompetenţă teritorială invocată de procurorul deşedinţă şi a dispus declinarea dosarelor.

Omul de afaceriSorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fost arestaţi pentru 29 de zile, dupăce Tribunalul Bucureşti a admis, pe 29 aprilie, recursul procurorilor împotrivadeciziei din 21 aprilie a Judecătoriei Sectorului 5, care a decis cercetareacelor doi în libertate. Decizia Tribunalului Bucureşti, luată cu majoritate devoturi, a fost definitivă. Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar au fostreţinuţi, pe 20 aprilie, pentru 24 de ore, fiind cercetaţi de procuroriiSecţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul PÎCCJ pentru şantaj."Din probele administrate până la acest moment procesual a rezultat că, înperioada martie – aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a unuicontract de consultanţă şi management, Vîntu Sorin Ovidiu a pretins părţiivătămate Ghiţă Sebastian suma de 150.000 de euro. În situaţia neconformăriiacestei cerinţe, partea vătămată ar fi pierdut sume importante de bani",se arată în comunicat. Totodată, anchetatorii spun că ameninţările şi constrângerilela adresa managerului Sebastian Ghiţă au fost întreprinse de Vîntu atâtpersonal, cât şi prin intermediul lui Ilie Cezar Ion, care la rândul său urmasă obţină un folos injust. Mai mult, potrivit comunicatului remis de ParchetulGeneral, Vîntu "a recurs la ameninţări cu moartea la adresa părţiivătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se potmaterializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie".Sebastian Ghiţă a depus, la începutul lunii aprilie, o plângere penală laParchetul instanţei supreme, în care acuza că ar fi fost şantajat şi ameninţatde Vîntu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image