2019-02-21 13:58


PROCURORUL GENERAL atacă dur Ordonanța lui IORDACHE. Vezi de ce spune că este „o ofensă adusă puterii judecătorești”

 |  01:15
PROCURORUL GENERAL atacă dur Ordonanța lui IORDACHE. Vezi de ce spune că este „o ofensă adusă puterii judecătorești”

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a afirmat că ordonanţa de urgenţă prin care sunt modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală sunt ofensatoare pentru autoritatea judecătorească şi că este nevoie ca ordonanţa să fie atacată la Curtea Constituţională.

”Ca membru al Consiliului Suprem al Magistraturii, vă pot spune ca ordonanţa de urgenţă este o ofensă adusă autorităţii judecătoreşti, fiind discreţionară, vădit neconstituţională şi trebuie atacată urgent la Curtea Constituţională. Despre consecinţele ei grave am avertizat în comunicatul de ieri al Ministerului Public”, a declarat Augustin Lazăr, într-un punct de vedere remis News.ro.

"Ministerul Public avertizează asupra faptului că este imperios necesar să se realizeze punerea în acord a prevederilor Codului penal şi a Codului de procedura penală cu dispoziţiile cuprinse în deciziile Curţii Constituţionale a României, însă, în actuală redactare, proiectul de modificare a celor două coduri depăşeşte limitele stabilite de către instanţa de contencios constituţional", se arăta în comunicatul dat publicităţii, ieri, de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

La rândul său, Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, marţi seară, pentru News.ro, că proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea codurilor penale adoptat de Guvernul Grindeanu va afecta grav lupta anticorupţie, urmărindu-se ca toţi funcţionarii publici de rang înalt să fie scăpaţi de răspundere penală pentru abuz în serviciu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-01

TAGURI: procurorul general, augustin lazar, florin iordache, ordonanta, ofensa, codul penal
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEGE
01 Feb 2017

Decât sa vorbesti mai bine ai aresta grupul criminal organizat condus de dragnea in privința lui iordache asta este terminat pentru romania.cred ca va fi linsat daca iese pe strada.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...