2018-12-11 11:21


PROCURORUL General, despre campania ÎMPOTRIVA instituţiilor justiţiei! Cere CSM să apere sistemul de aceste atacuri

 |  14:56
PROCURORUL General, despre campania ÎMPOTRIVA instituţiilor justiţiei! Cere CSM să apere sistemul de aceste atacuri

Procurorul general Augustin Lazăr a transmis, miercuri, un mesaj în care dezavuează campania desfăşurată împotriva instituţiilor justiţiei de persoane aflate în proceduri judiciare, unele condamnate definitiv, şi cere Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să adopte o poziţie în apărarea sistemului. În plus, procurorul general afirmă că ”problema României nu este funcţionarea defectuoasă a sistemului judiciar, ci tentativa de stopare a luptei împotriva corupţiei”.

”Având în vedere informaţiile vehiculate în ultimele zile în mass-media, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr, dezavuează campania desfăşurată împotriva instituţiilor justiţiei, în mod deosebit a Ministerului Public, de persoane aflate în proceduri judiciare în curs, unele condamnate definitiv”, se arată într-un comunicat transmis, miercuri, de reprezentanţii Parchetului General.

În plus, Augustin Lazăr respinge ferm ”generalizarea la nivelul întregii activităţi a procurorilor a incidentelor procesuale şi a cazurilor particulare de magistraţi procurori cercetaţi disciplinar”.

”Sistemul judiciar are proceduri legale riguroase de verificare a suspiciunilor de abateri disciplinare, inclusiv de genul celor lansate în media”, se mai arată în document.

În plus, Augustin Lazăr dezavuează ”acţiunile de instigare publică la intervenţia politicienilor în activitatea judiciară pentru demiterea unor procurori cu funcţii de conducere, prin ignorarea procedurilor judiciare, precum şi prin înfrângerea principiului constituţional al separaţiei puterilor în stat”.

În plus, Lazăr cere conducerii Consiliului Superior al Magistraturii să adopte o poziţie publică în apărarea sistemului judiciar în faţa acestor atacuri.

”Procurorul general îşi manifestă încrederea în capacitatea sistemului judiciar din România de a-şi îndeplini misiunea de înfăptuire a justiţiei la nivelul standardelor europene. De asemenea, îşi manifestă încrederea în capacitatea de autoreglare a sistemului judiciar prin identificarea şi rezolvarea conform procedurilor legale a tuturor incidentelor procesuale şi a cazurilor particulare de abateri disciplinare”, se mai arată în mesaj.

Potrivit lui Lazăr, ”problema României nu este funcţionarea defectuoasă a sistemului judiciar, ci tentativa de stopare a luptei împotriva corupţiei”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-14

TAGURI: procurorul general, augustin lazar, csm,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
14 Feb 2018

augustin ticalosul hot cere sa fie aparat sistemul ticalosit pentru ca nu mai poate face dosare masluite
JUSTICE
14 Feb 2018

Postac platit, faci tara de ras
"AGUST"23
15 Feb 2018

La "penzie" cu augustul copt si rascopt, alaturi de pupinul "justice" si alti eventuali fekalolingai ca el !
Random imageUltimele stiri


loading...