2018-12-15 02:09


Procurorul Ovidiu Toma și șeful Poliției Rutiere Teleorman, arestați preventiv

 |  18:34
Procurorul Ovidiu Toma și șeful Poliției Rutiere Teleorman, arestați preventiv

Procurorul Ovidiu Toma de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman și Dănuț Dobre, șeful Serviciului Poliției Rutiere Teleorman, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile potrivit unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti.

Decizia nu este definitivă, însă cei doi vor fi duși în arestul Poliției Capitalei.

Procurorul Ovidiu Toma este acuzat de abuz în serviciu , favorizarea făptuitorului și influențarea declarațiilor, iar comisarul de poliție Dănuț Dobre — de trafic de influență, luare de mită, complicitate la abuz în serviciu și favorizarea făptuitorului.

De asemenea, Dănuț Dobre este acuzat că a primit de la patru persoane produse alimentare și sume de bani, ca urmare a intervenției la subordonați pentru înlăturarea răspunderii contravenționale în legătură cu abateri constatate la regimul circulației.

Dobre a primit de la mai multe persoane sume cuprinse între 100 și 500 de euro, produse alimentare și băuturi alcoolice, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă agenți de la Serviciul Permise pentru ca rude și cunoștințe ale acestora să fie declarate 'admise' la proba practică a examenului pentru obținerea carnetului de conducere, cu nerespectarea dispozițiilor legale.

În privinţa șefului Poliției Rutiere Teleorman, acesta a intervenit, în intervalul iunie — august 2015, pe lângă procurorul Toma ca să dispună clasarea unei cauze, în contradicție cu situația de fapt și probele administrate, în vederea exonerării de la răspunderea penală a doi agenți de poliție.

DNA menționează că, în 11 septembrie, procurorul a contactat persoana vătămată, cu care a negociat în numele agenților, stabilind ca în urma remiterii a 10.000 de lei de către cei doi, să dea o nouă declarație, neconformă realității.

În 15 septembrie, Ovidiu Toma l-a contactat pe agentul de poliție și i-a solicitat să achite suma promisă, asigurându-l că doar în urma acestui demers și a unei declarații neconforme realității a persoanei respective va putea să adopte o soluție de clasare prin care să-l absolve de orice formă de vinovăție, scrie cotidianul.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-19

TAGURI: toma, dobre, arestati, teleorman, rutiera, procuror
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...